Blogit
Lunni leipoo

Sitko Pizza&Bar

Taas seuraa pientä ravintola-/Tampere-vinkkiä! Mainitsikin aikaisemmin, että kävimme viikonloppuna testaamassa Tampereen uusimman pitserian, Sitko Pizza&Barin, joka on avattu syksyllä Näsilinnankadulle Thai&Laos-ravintolaa vastapäätä. Tampereella ei ole mielestäni kauhean montaa kunnon pitseriaa, ja moni tamperelainen vannoo Napolin nimeen. Vaikken olekaan mikään pitsan suurkuluttaja, Napolissa on tullut käytyä pari kertaa, mutten ole niiden visiittien jälkeen muuttunut sen kummemmaksi pitsan rakastajaksi. Olen enemmänkin mehukkaiden hampurilaisten perään, jos jokin suolainen roskaruoka tai herkku pitää nimetä, mutta tietysti kaikista mieluiten söisin kakkua tai leivoksia…

Täytyy kuitenkin Sitkossa käymisen jälkeen ehkä hieman ottaa takaisin sanomisiaan: kyllä pitsa voi olla todella hyvää. Kuten nimikin vähän vihjaa, pitsapohjiin on panostettu, ja sen todellakin huomaa. Ensimmäistä kertaa ikinä söin kaikista mieluiten pitsan reunoja ja jätin ähkyssäni keskustaa pienen määrän syömättä! Olin aika rasvanhimoisella tuulella ja valitsin quattro formaggi -maun, ja Ville otti todella herkullisen näköisen parma-pitsan. Yllättäen quattro formaggi (neljä juustoa) oli juustoinen, ja erityisesti tykkäsin vahvan makuisesta gorgonzolasta. Myös kausimaku (pancetta, punasipuli, valkosipuli, suppilovahvero) kuulosti vähintäänkin houkuttelevalta.

Sitkossa tilataan ja maksetaan heti kassalla, mikä on mielestäni kätevää ja tällaiseen rennompaan paikkaan sopivaa. Sisustus on virkistävän erilainen, ja RAW-sisustusblogin Peeta on ollut mukana suunnittelemassa sisustusta. Plussaa antaisin myös kivasta olutvalikoimasta, ja lisäksi valikoimissa oli myös muutamia siidereitä. Viineistä en ole varma, minulla taisi olla vain oluet mielessä viikonloppuna? 

Siis tamperelaiset ja vierailijat: käykää Sitko Pizza&Barissa (Näsilinnankatu 22) maistamassa yksinkertaista ja hyvää pitsaa, jonka pohja ansaitsee kunniamaininnan. Lisätietoja voi käydä kurkkaamassa paikan Facebook-sivuilla.

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Anne: Heh voi kiitos! : ) Tampereelle tulee tosi kovaa tahtia kaikkia kivoja ruokapaikkoja, en todellakaan valita.

  2. annamaria

    Satu: Olen samaa mieltä, on ollut hieno huomata miten paljon Tampere on muuttunut ihan muutaman vuoden aikana. : )

  3. annamaria

    Suvi: Höh, liian vähäiset täytteet eivät kyllä ole hyvä juttu! Minun juustopitsassani taas oli niin paljon täytettä, että piti ihan vähän jättää syömättä. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *