Blogit
Lunni leipoo

Sitkeät sitruunakeksit

Rakastan sitruunaa leivonnassa, ja varsinkin sitruunankuori saa aikaan aivan ihanan tuoksun ja maun pieninäkin määrinä käytettynä. Löysin Patent & the Pantry -blogista niin houkuttelevan sitruunakeksiohjeen, että minun oli pakko kokeilla itsekin. Muuntelin ohjeen määriä desimitoille sopivimmiksi, kun esimerkiksi 3,3 dl tuskin sanoo kenellekään mitään… Näistä tuli uskomattoman hyviä, menevät kyllä minun lemppareihini.

Sitkeät sitruunakeksit

Ainekset

7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1/2 tl
vaniljauute (valinnainen)
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
4 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
1/2 dl
sokeria (pinnalle)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita keskenään jauhot, sooda ja leivinjauhe.

Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute.

Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksejen ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.

Kommentit (7)

  1. Aini

    Minä teen puolesta annoksesta 55-60 pikkuleipää :). En sokeroi, se on tarpeetonta. Käytin myös puolet karppisokeria.

  2. Saara

    Herkullinen resepti! Omat pikkuleipäni tosin levisivät lättänöiksi pellille, mutta eipä se makua haitannut.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *