Blogit
Lunni leipoo

”Siivet” kukkakaalista

style=”height: 996px; width: 700px;”>

Olen asunut koko ikäni Tampereella ja koen itseni todella tamperelaiseksi. Minulla ei ole koskaan ollut suurta hinkua muuttaa täältä pois, koska kaupunki on sopivan kokoinen ja minulle muutenkin niin tärkeä paikka. Tampereelta saa maailman parhaimmat munkit ja täydellisimmän ranskalaisen kalakeiton, mutta Tampereella pääsee nauttimaan myös muista kulinaarisista erikoisuuksista…

Aitona tamperelaisena rakastan mustamakkaraa, jota tulee saada nauttia tasaisin väliajoin puolukkakastikkeen ja maidon kanssa. Tampereella on toinenkin ruokaerikoisuus (joka ei kylläkään ole lähtöisin täältä), josta käsittämättömän moni tykkää: siivet. Tarkoitan nyt niitä kuiviksi uppopaistettuja kanansiipiä, jotka uivat tulisessa, etikkaisessa kastikkeessa ja jotka tarjoillaan aurajuustodipin, kasvisten ja ranskisten kanssa. Tässä kohtaa olen hyvin epätamperelainen, nimittäin en ymmärrä siipien päälle sitten ollenkaan. Välttelen muutenkin kanan syömistä, mutta lisäksi siivissä tökkii kuivuus, etikkaisuus ja liika suolaisuus. Monet tuttuni taas rakastavat siipiä yli kaiken, ja heidän mielestään Siipiweikoista saa parhaimmat ja oikeaoppiset siivet.

Olen törmännyt ulkomaalaisissa ruokablogeissa niinkin eksoottiseen ilmiöön kuin kukkakaalista tehtyihin siipiin. ”Siivet” näyttävät aivan kanansiiviltä, ja ne valmistuvat kotona uunissa vaivattomasti vähillä raaka-aineilla. Tärkeintä on rapeus ja tuoreus: nämä pitää syödä pian paistamisen jälkeen. Lisukkeena pitää olla jonkinlaista kermaista dippiä, porkkanatikkuja ja kylmä lasillinen kolaa. Nämä siivet ovat saaneet myös hyväksyntänsä kovan luokan siipirakastajalta, joten kehotan lihansyöjiäkin kokeilemaan!

style=”height: 516px; width: 800px;”>

"Siivet" kukkakaalista

Ainekset

1 kpl
kukkakaalia ((pieni))
Leivitystaikina
1 dl
vehnäjauhoja (tai muita haluamiasi jauhoja)
0
ripaus suolaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 dl
vettä
0
loraus öljyä
Tulinen kastike
1 dl
Texas Pete -kastiketta
1 rkl
voita (sulatettuna)
Lisäksi
0
kermaviiliä
0
porkkanaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

Huuhtele kukkakaali ja pieni sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Pyöräyttele kukkakaalit taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.

Paista kukkakaaleja uunissa n. 20–25 minuutin ajan, kääntele välillä.

Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.

Ota kukkakaalit uunista, kaada päälle tulinen kastike ja sekoita joukkoon. Anna paistua vielä uunissa n. 5–10 minuutin ajan tai kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin.

Anna kukkakaalien jäähtyä hieman, tarjoile kermaviilin ja porkkanatikkujen kanssa.

Kommentit (19)

  1. annamaria

    Paula: Hihii niin minustakin, innostuin heti kun bongasin netistä!

  2. Apuva

    Apuva tähän äkkiä: mulla ois pakastekukkakaalta, niin miten niistä voisi tämän tehdä? Pitääkö sulattaa ensin tai jopa keittää jne… HELP

  3. annamaria

    Itse tekisin jäisistä mutta kukkakaaleista ei tule yhtä rapsakoita pakastekukkakaaleja käyttämällä!

  4. Anna A

    Kaveri toi näitä maistettavaksi ja oli instant hit! Näitä tehdään itekin mahdollisimman pian.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *