Blogit
Lunni leipoo

Sesonkiaamupalaa: Luumupannarit

Olen kuullut huolestuttavaa huhua, että hyvät kelit olisivat päättymässä. Itse vietän kyllä melkein 12 tuntia vuorokauden aurinkoisesta ajasta sisällä, mutta olen ollut ihan fiiliksissä näistä raikkaista ja nätin aurinkoisista aamuista. Harvassa ovat ne aamut, kun jaksan herätä puoli tuntia tavallista aikaisemmin tehdäkseni jotakin erikoisempaa aamupalaa, mutta tällaisina aamuina melkein pitäisi pakottaa itsensä heräämään.

Luumut ovat nyt sesongissa, ja vaikka ne ovatkin parhaita mielestäni sellaisinaan, niistä saa leivottua vaikka mitä. Tein tällä kertaa luumuista näiden kauniiden aamujen kunniaksi pulleita amerikkalaisia pannareita, joiden salaisuus on taikinan sisältämässä jogurtissa. Taikina on makeutettu sokerin lisäksi vaahterasiirapilla, ja paistetut letut tarjoillaan tietysti juuri vaahterasiirapin kanssa.

Luumupannarit

Ainekset

1/2 kpl
munaa
1 dl
jogurttia
3 rkl
maitoa
1 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
sokeria
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
ruokasoodaa
3 kpl
luumua (pientä)
Lisäksi
0
vaahterasiirappia
0
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Riko muna lasiin, kaada siitä puolet kulhoon. Sekoita munan joukkoon jogurtti, maito, vaahterasiirappi ja sokeri.
Lämmitä öljy pannulla ja viipaloi pienet luumut ohuiksi viipaleiksi.
Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin, kääntele lopuksi joukkoon luumut mutta jätä yksi luumu viimeistelyä varten.
Älä ylisekoita taikinaa.
Paista taikinasta n. 1/2 desin lättyjä, paista keskilämmöllä. Käännä lettu kun pinnalle ilmestyy kuplia, paista n. 1-2 minuutin ajan toiselta puolelta.
Tarjoile letut luumun, vaahterasiirapin ja tomusokerin kanssa.

Kommentit (4)

  1. T:

    Heippa! Onpa herkullisen kuuloisia! Mietin vain, onko ohjeessa tosiaan puolikas kananmuna? Jos laittaa kokonaisen, pitääkö muutkin aineet tuplata vai onko se kuinka tarkkaa? 🙂

  2. Tiina Garvey

    Onpa herkullinen pino pannareita! Luumut on kyllä nyt niin hyviä!

  3. annamaria

    Heippa, ohjeessa on tosiaankin puolikas kananmuna koska tein tällä kertaa hieman pienemmän kahden hengen aamiaissatsin. Aineet kannattaa tuplata jos käyttää kokonaisen munan, tällöin muhevia lettuja tulee n. 12 kpl eli aika paljon.

  4. annamaria

    Pannaripinot on kyllä yksi ihanimmista näyistä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *