Blogit
Lunni leipoo

Rouskuva chianäkkäri

En ole varmaan ainut, joka koittaa nyt syksyn kunniaksi syödä terveellisemmin ja monipuolisemmin ja ehkä jättää ne ylimääräiset munkkipossut ja täytekakut arkena vähemmälle? Tämä on välillä hieman vaikeaa, kun työpaikalla on usein herkkua tarjolla ja varsinkin iltapäivän väsyhetkenä tekisi mieli laittaa käsi karkkipussiin ja mussuttaa paperitöitä tehdessä. 

Väittäisin kuitenkin, että syksyn pimeyttä vastaan voi taistella paljon tehokkaammin hyvän ruuan kuin sokerin avulla. Älkää ymmärtäkö väärin, tämä sokerihiiri tarvitsee herkkuannoksensa, mutta ne koitetaan jättää viikonlopulle. Nämä chianäkkärit saavat pahimman herkuttelijan unohtamaan epäterveellisemmät herkut, kun näiden kanssa tarjoillee esimerkiksi hummusta, avokadolevitettä tai vaikka ihan voita. Ihanasti rouskuvat chiansiemenistä tehdyt näkkärit sisältävät vain siemeniä, hieman ruisjauhoja, hieman öljyä ja kaurahiutaleita. Hyvän maun kruunaa merisuola!

Chianäkkäri

Ainekset

3/4 dl
chiansiemeniä
3/4 dl
kurpitsansiemeniä
3/4 dl
auringonkukansiemeniä
3/4 dl
kaurahiutaleita
3 rkl
pellavansiemeniä
3/4 dl
ruisjauhoja
2 1/2 dl
vettä
2 rkl
öljyä (+ hieman voiteluun)
1 tl
merisuolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa, rakenteen tulisi olla melko puuromaista. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia, jotta chiansiemenet muodostavat jämäkän geelin nesteen ja muiden ainesten kanssa.

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele leivinpaperi öljyllä.

Levitä taikina leivinpaperin päälle ja kauli hyvin litteäksi toisen leivinpaperin avulla. Leikkaa näkkäri sopivan kokoisiksi paloiksi jo ennen paistoa joko veitsellä tai pitsaleikkurilla. Ei tarvitse leikata vielä pohjaan asti!

Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia kunnes näkkäri on saanut selvästi väriä ja tuntuu rapealta. Leikkaa paloihin paiston jälkeen ja nauti! Säilytä huoneenlämmössä.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *