Blogit
Lunni leipoo

Raparperi-mansikkasiirappi

Raparperikausi on nyt täysillä käynnissä, ja minäkin olen jo päässyt leipomaan raparperista. Blogiin on tulossa hyvä raparperimoussekakun ohje, ja mahdollisesti myöhemmin eräs pahamaineinen raparperi-entremet, jos saan sen onnistumaan. (Instagramiani @lunnileipoo) seuraavat tietävät, mistä puhun.)

Tämä raparperi-mansikkasiirappi keitetään tuoreista raparpereista ja mansikoista sokerin, veden ja vaniljatangon kera. Siirappia voi käyttää esimerkiksi juustojen kanssa, moussekakkujen täytteessä tai pannukakkujen kanssa. Kokeile tätä hurmaavaa siirappia ja keksi oma käyttötapasi!

Arvoin myös Emman makeat piirakat -kirjan, ja onnellinen voittaja on nimimerkillä Vappukukka, joka sanoi lempipiirakkansa olevan lemon pie. Toivottavasti kirja innottaa leipomaan!

Raparperi-mansikkasiirappi

Ainekset

240 g
raparperia (2 isoa tankoa)
160 g
mansikkaa
1 kpl
vaniljatankoa
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.

Anna porista reilusti n. 5 minuutin ajan, vähennä lämpöä sitten alhaiselle ja anna poreilla hiljalleen n. 20-30 minuuttia. Siirappi on valmista, kun raparperi ja mansikat ovat mössööntyneet ja liemi on tiivistynyt selkeästi.

Valuta siirappi siivilän läpi. Ota myös raparperi-mansikkamurska talteen ja nauti se vaikka aamupuuron kanssa.

Kommentit (2)

  1. Marjut Kunttu

    Kommenttini ei nyt kuulu tähän aiheeseen, mutta luin äsken vanhaa blogiasi ja silmiini osui ongelmasi fariinisokerin kanssa. Ajattelin kertoa oman konstini, millä olen saanut pidettyä fariinisokerin käyttökelpoisena. Eli olen taittanut avatun fariinisokeripussin kahteen kertaan kiinni ja suljen sen muovisella pussinsulkijalla, joita olen ostanut esim. Ikeasta ja Tokmannilta. Pussia säilytän vielä kannellisessa Tupperwaren jauhoastiassa (tämä ei varmaankaan ole enää tarpeellista, mutta kaappi näyttää siistimmältä).

  2. nami-hiiri

    Hyvin toimiva konsti on elintarvikkeille soveltuva ’poltetusta savesta valettu läpyskä’. Se kastellaan , annetaan hieman kuivahtaa ja laitetaan sokeripurkkiin. Fariini pysyy notkeana 3kk.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *