Blogit
Lunni leipoo

Raidallinen kääretorttu ja Maku-blogien keväthaaste

Sain alla olevan kuvan Perinneruokaa prkl -blogin Antilta ja Mikalta, ja haasteenani oli leipoa tai kokata kuvan perusteella jokin luomus. Minun kokkailuni rajoittuvat yleensä jauhelihan paistamiseen, joten yllättäen kallistuin leipomisen puolelle. Olin vähän paniikissa, kun näin kuvan ensimmäistä kertaa ja mietin vain, miten voin muka leipoa jotakin missä on mustekalan mustetta ja tomaattia. Haasteen tarkoituksena ei kuitenkaan ole välttämättä tehdä täydellistä jäljennöstä haastekuvan herkusta, ja mieleeni tulivat netissä välillä näkyneet raidalliset kääretortut. 

Ideoinkin mielessäni kääretortun, jossa on sekä punaista, vihreää että keltaista väriä. Pastan mustan värin virkaa sai toimittaa suklaan värinen kääretortun täyte. Ajattelin että tämä on helppo ja yksinkertainen toteutus haastekuvasta, mutta unohdin että olen huono tekemään kääretorttuja enkä myöskään ole kääretortun suurin ystävä. Sanoisin myös, että lopputulos on hyvin vapaa tulkinta alkuperäisestä haastekuvasta, mutta mielikuvitus loppui kesken. 

Tätä kääretorttua voisi hyvin tarjoilla vaikka lastenkutsuilla tai teemajuhlissa. Kääretorttu on kyllä yksi niistä leivonnaisista, joita meillä tarjoiltiin pienenä arkiherkkuna kääretortun helppouden ja valmistamisen nopeuden takia. Minulta ei vaan vieläkään suju varsinkaan käärimisvaihe kauhean sutjakasti..

Seuraavan haastekuvan minä taidan heittää 52 Weeks of Deliciousness -blogin Annelle, seuratkaa ihmeessä haasteen kulkua!

Raidallinen kääretorttu

Ainekset

4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria (Siro hienoasokeria)
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0
Punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)
0
vihreää elintarvikeväriä (geelimäistä)
Täyte
2 dl
vispikermaa
100 g
maitosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). 

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. 

Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi. 

Jaa taikina kolmeen osaan, sekoita yhteen osaan punaista geelimäistä elintarvikeväriä ja yhteen vihreää (tai sinistä ja keltaista). Kääntele tasaiseksi. Jaa taikina pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen kolmea eri väriä leivinpaperilla vuoratulle, korkealle uuninpellille. 

Paista torttupohjaa uunissa n. 7 minuutin ajan tai kunnes se on saanut hieman väriä.

Kumoa pohja leivinpaperilla vuoratulle ritilälle toisin päin jäähtymään. Irrota leivinpaperi päältä varovaisesi.

Ripottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja käännä pohja vielä toisin päin sokerin päälle.

Sulata mikrossa suklaa ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja vispikerma, vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte torttupohjan päälle, älä levitä aivan reunoille asti. Kääri pohja tiukalle rullalle. 

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Hehee aika jänskän näköinen ainakin! Lapset saattaisi tykätä vaikka synttäreillä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *