Blogit
Lunni leipoo

Porkkanakakun makuinen granola

Suunnitteletko brunssia tai oletko samanlainen aamupalahullu kuin minä? Olen aikaisemmin kirjoitellut siitä, että minulle aamiainen on supertärkeä enkä ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka sanovat etteivät ehdi tai pysty syömään aamupalaa. Miten on mahdollista, että joku ainakin kahdeksan tuntia ilman ruokaa ollut voi lähteä hyväntuulisena kotoota ilman aamupalaa? 

Tykkään panostaa aamupalaan ihan tavallisena arkiaamunakin, ja aamupala syödään aina rauhassa ilman kiirettä. Olen aikaisemmin julkaissut ohjeen täyttävään porkkanakakkupuuroon ja innostuin nyt tekemään granolaa (myslin rapeampi ja rasvaisempi versio), joka saa makunsa sekä värinsä porkkanasta ja lisäksi kakusta tutuista mausteista ja pähkinöistä. Granolassa ei ole keinotekoista makeutusta eikä se kovin makeaa olekaan, ja kookosöljy tuo siihen sekä makua että rapeutta. Porkkanakakkugranola on mainiota luonnonjogurtin kanssa, suosittelen! 

Porkkanakakku-granola

Ainekset

4 dl
kaurahiutaleita
2 kpl
porkkanaa
1 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2 dl
hasselpähkinää (karkeasti rouhittuna)
1/2 dl
pekaanipähkinää (karkeasti rouhittuna)
1/2 dl
kookosöljyä
1/2 dl
hunajaa
1/2 dl
omenasosetta (esim. Biona)
1/2 dl
rusinoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, yhdistä kaurahiutaleiden kanssa. Lisää kaneli ja jauhettu muskottipähkinä.

Sulata kookosöljy mikrossa, yhdistä siihen hunaja ja omenasose. Sekoita tasaiseksi.

Rouhi pähkinät karkeasti, lisää kaurahiutaleiden joukkoon. Yhdistä märät aineet kuiviin ja kääntele lopuksi rusinat sekaan.

Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuutin ajan tai kunnes pähkinät ja kaurahiutaleet ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat rapsakoilta.

Ota uunista ja riko lastalla hieman pienemmiksi paloiksi. Anna jäähtyä ja kaada sitten kannelliseen astiaan. Säilytä huoneenlämmössä.

Kommentit (4)

  1. Maku_Emilia

    Onpa hauska idea! Ja niin nättiä! Täällä yksi aamupalahullu ilmoittautuu mukaan joukkoon 🙂

  2. Outipapu

    Tykkään kovasti muromyslistä, mutta kaupan muromyslien sokerimäärä on pöyristyttävä – ja samoin erilaisten lisäaineiden. Granolaohjeita on netissä moniakin, mutta lähes kaikissa tuntuu olevan joko pähkinää (perheessä allergikko) tai kookosöljyä (vastustan)… musta ois kiva tehdä itse granolaa, joka ois rapeaa ja maistuvaa ja jonkun verran makeaakin, mutta jossa ei ois noita kahta ainesta. Heitänkin sulle nyt haasteen reseptin kehittelyyn 😉

  3. annamaria

    Emilia: Kiva kuulla, porkkanakakun makumaailma toimii todistetun hyvin myslissäkin!

  4. annamaria

    Outipapu: Kaupan muromyslithän ovat niin herkkua, mutta sokerimäärien takia niitä en kyllä aamupalalla söisi mistään hinnasta. Pähkinät on granolasta helppo jättää pois (ja korvata esimerkiksi siemenillä, mutta sekään ei ole välttämätöntä, laittaa vaikka kuivattuja hedelmiä senkin edestä), mutta kookosöljyn korvaaminen onkin haastavampaa. Kuulemma banaanilla ja valkuaisvaahdolla saa aika rapsakan lopputuloksen, pitäisiköhän koittaa? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *