Blogit
Lunni leipoo

Porkkanakakkua puuron muodossa

style=”height: 1035px; width: 700px;”>

Kirjoitin joskus vanhaan blogiin postauksen erilaisista puurovariaatioista, ja postaus on edelleen yksi blogin katsotuimmista. Sain paljon kommentteja, joissa ihmiset kertoivat etteivät olleet aikaisemmin tajunneet, miten paljon puuroakin voi varioida. Kuten vanhat tutut tietävätkin, olen suuri puuron ystävä ja syön sitä valehtelematta joka aamu! Kun puuron tarjoaa monipuolisten lisukkeiden kanssa, se on todella täyttävä ja ravitseva aamupala, jonka voimin jaksaa ainakin pari tuntia ennen kuin tulee taas nälkä.

Puuroaamiaisen ei todellakaan tarvitse olla harmaa tai tylsä. Kun puuron esimerkiksi keittää kattilassa mantelimaitoon ja tarjoaa marjojen ja raejuuston kanssa, koossa on jo melkein ylellinen annos. Viikonloppuna voi panostaa vielä vähän enemmän ja viedä puuroannoksen seuraavalle tasolle, ja tänä viikonloppuna söin yhtä lemppariani: porkkanakakun makuista puuroa. Porkkanaraaste, oikeat mausteet, pähkinärouhe ja raejuusto saavat yhdessä aikaan selvän mielikuvan porkkanakakusta, joka on varsinainen klassikko ja monen suosikkileivonnainen. Munanvalkuainen on valinnainen, mutta se antaa puurolle hieman taikinamaisen rakenteen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikket olisikaan puuron ylin ystävä!

style=”height: 1030px; width: 700px;”>

style=”height: 1069px; width: 700px;”>

Porkkanakakkupuuro

Ainekset

3 dl
mantelimaitoa
1 dl
kaurahiutaleita
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 kpl
porkkanaa (iso)
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmunan valkuaista
1 rkl
hunajaa
2 rkl
saksanpähkinää (rouhittuna)
1/2 dl
raejuustoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.

Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.

Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!

Kommentit (7)

  1. Siru

    Aika hauska, itsekin tein ”porkkanakakkupuuroa” tuossa taannoin josta postasin ohjeen blogiinikin. Siihen ei kyllä valkuaista tullut mutta samoissa makumaailmoissa mentiin… ja oli muuten hyvää 🙂 Ei sen aamupuuron tosiaankaan tarvitse olla tylsää tai mautonta!

  2. annamaria

    kotoilija: Mahtavaa jos tästä oli jotakin iloa!

    Anne P.: Kiva kuulla, toivottavasti innostut testaamaan ja tykästyt sinäkin. : )

    Sari: Kyllä sitä kieltämättä kaipaa vaihtelua aina silloin tällöin! Käy ihmeessä kurkkaamassa linkkaamani vanhan blogin juttu, jos sieltä löytyisi lisää vinkkejä.

    Tiina: Vooi ihana kuulla!

    Vierailija: Ole hyvä, mahtavaa!

    Siru: Kävinkin kurkkaamassa sinun versiosi, ihanalta näytti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *