Blogit
Lunni leipoo

Piparinmakuiset lumiukko-popsit

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Olen aloittanut joulun odotuksen ja fiilistelyn hyvissä ajoin, ja leivontasaralla ollaan täysin jo pipareiden, taateleiden ja karpalon, glögin sekä pähkinöiden makumaailmassa. Tässä Dr. Oetkerin kanssa yhteistyössä toteutetussa postauksessa haluan vinkata todella helposta mutta söpöstä herkusta: lumiukon näköisistä cake popseista. 

Cake popsit eli kakkutikkarit ovat olleet jo kauan esillä suomalaisissakin leivontaympyröissä, ja halusin ehdottomasti tehdä jouluisia cake popseja. Yleensä cake popsit kastetaan suklaasulaan tai sulatettuihin candy melts -nappeihin, mutta halusin kokeilla valkoista sokerimassaa cake popsien päällystämisessä. Kosteahko kakkutaikina toimi hyvin sokerimassan kanssa, ja sokerimassaa on kieltämättä erittäin helppo muotoilla ja käsitellä. Massa ei mene helposti rikki ja sitä voi repeämisen sattuessa kohdalle vielä korjailla jälkikäteen. 

Näiden cake popsien koristeluun et tarvitse kummoisia välineitä: vain sokerimassaa, geelimäistä elintarvikeväriä (porkkananenien tekemiseen), pursotinpussia (+tyllaa) ja kaulinta! Lumiukkojen ei tarvitse näyttää aivan symmetrisiltä ja tasan samoilta keskenään: pieni kotikutoisuus on vain plussaa. Näillä helposti valmistuvilla cake popseilla hurmaat sekä aikuiset että vanhemmat joulupöydässä tai pikkujouluissa!

Pääsen järkkäämään lisäksi huikean arvonnan teille lukijoille! Tätä postausta kommentoineiden kesken arvotaan 3 kpl Dr. Oetkerin tuotepaketteja, jotka sisältävät leivontaan ja koristeluun liittyviä ihania tuotteita (yhden paketin arvo n. 30 euroa). Jätä kommenttiboksiin toimiva sähköpostiosoite, jotta saan otettua voittajiin yhteyttä. Onnea arvontaan, vastausaikaa on ensi viikon keskiviikkoon saakka! 

Kirjoittelin viime viikolla piparimuffineista, joita käytetään cake popsien taikinapohjana. Käy kurkkaamassa ohje täältä!

Lumiukko-popsit

Ainekset

7 kpl
piparimuffineita (murusteltuina)
250 g
vaniljatuorejuustoa
Koristeluun
250 g
valkoista sokerimassaa
30 g
keltaista sokerimassaa
0
geelimäistä elintarvikevärä (punaista)
50 g
tummaa suklaata
Lisäksi
0
tomusokeria (kaulimiseen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Tee n. päivää ennen lumiukkojen nenät. Värjää keltainen sokerimassa parilla tipalla punaista, geelimäistä elintarvikeväriä oranssiksi vaivaamalla massa tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä palloja, pyörittele ne pöytää vasten pitkulaisiksi. Leikkaa katki – saat kaksi lumiukon nenää. Jätä nenät kuivumaan huoneenlämpöön.
Murustele 6-7 kpl piparimuffineita kulhoon. Lisää vaniljanmakuinen tuorejuusto, sekoita käsin tasaiseksi mössöksi.

Laita massa n. 30 minuutiksi kylmään, jotta siitä tulee jämäkempää.
Ota massasta reilun kokoisia palloja, pyörittele ne kämmenten välissä sileiksi palloiksi. Huomaa, että pallojen tulee olla todella tasaisia, jotta lopputuloksesta tulee siisti.
Kauli valkoinen sokerimassa tomusokerilla päällystetyllä leivinalustalla melko ohueksi. Leikkaa tomusokerista cake pops -palloja suurempia paloja, asettele sokerimassa taikinapallon päälle tasaisesti, pallon pohjaan saa jäädä pieni vekki. Työnnä taitoskohtaan tikkarin varsi.
Viimeistele työntämällä keskelle palloa nenä ja pursottamalla sulatetulla suklaalla silmät ja suu lumiukoille. Voit käyttää pursotinpussia, johon on leikattu todella pieni reikä päähän, tai n. 1-2-millistä tyllaa.
Anna jähmettyä joko makuulla lautasella (tällöin lumiukkojen takaraivoon jää pieni painauma) tai cake pops -telineellä.
Säilytä kylmässä, huomaa kuitenkin että sokerimassa kostuu kylmässä. Koristelu kannattaa siis tehdä vasta ennen tarjoilua.

Kommentit (71)

  1. Lumiukko

    Supersöpöjä! Näitä aion tehdä Nutella-juustokakun lisäksi lapsen 5v. syntymäpäiville.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *