Blogit
Lunni leipoo

Piparimuffinit

Nyt seuraa hyvin yksinkertainen herkku ja yksinkertainen ohje: piparimuffinit. Tavalliset muffinit, jotka maistuvat piparilta, ei sen kummempaa. Mutta koska kaikki piparinmakuinen on hyvää ja koska olen itse ainakin jo täysillä joulutunnelmissa, täältä pesee ohjetta. Joulun odottamiseen kuuluvien asioiden checklist alkaa olla minun osaltani täytetty: glögit, check, punaviiniglögit, check, piparinkoristelut, check, itse tehdyt joulutortut, check, jouluvalojen kaivaminen esiin, check, jouluaiheisten leivonnaisten jatkuva selaileminen eri kuvapalveluista, check

Uhrasin muuten osan paistetuista muffineista jatkojalostukseen, ensi viikolla näette mitä esimerkiksi muffinitaikinasta pystyy tekemään…

Piparimuffinit

Ainekset

175 g
voita
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
muskottipähkinää
2 dl
maitoa
2 kpl
munaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi varovaisesti joko mikrossa tai kattilassa, anna hieman jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinipelti joko voitelemalla tai paperisia muffinivuokia käyttäen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokerit, kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä.

Toisessa kulhossa vatkaa munat ja maito keskenään, lisää vaniljauute ja hieman jäähtynyt voisula. Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti. Vältä ylivatkaamasta taikinaa. Lusikoi taikina muffinivuokaan, jätä hieman kohoamisvaraa (ei tarvitse paljoa).

Paista uunissa n. 20–30 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä. Säilytä huoneenlämmössä, muffinit ovat parhaita samana päivänä tehtyinä.

Viimeistele vielä sokerikuorrutteella ja strösseleillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *