Blogit
Lunni leipoo

Pikkusuolaiset paprika-juustosnacksit

Ihanaa, viikonloppu! Sen kunniaksi jaan ihanan ja helpon reseptin, joka on pitkästä aikaa jotakin suolaista. Vaikka olen todellinen makean ystävä, välillä tulee suolaisen himo ja esimerkiksi sipsipusseja tulee harvoin ostettua tähän tarkoitukseen. Nämä paprika-juustosnacksit on helpompi valmistaa kuin sipsipussin hakeminen kaupasta, ja näillä tekee vaikutuksen keneen tahansa illanistujaisissa. Savustettu paprikajauhe tuo kivan säväyksen rapsakoihin ja voisiin juustosnackseihin.

Jos ajattelit avata pullon punaviiniä, kokeile näitä myös viinin kanssa. Itse käytin Emmental-juustoa, mutta juuston voi korvata millä tahansa vahvemman makuisella juustolla. Kokeile vaikka myös sinihomejuuston makuisina!

Ihanaa viikonloppua kaikille, suolaista tai makeaa!

Paprika-juustosnacksit

Ainekset

100 g
juustoraastetta (esim. Emmental)
180 g
voita
2 kpl
keltuaista
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
savustettua paprikajauhetta
1 rkl
kylmää vettä (tarvittaessa)
1 kpl
kananmunan valkuaista (voiteluun)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja valkuaisista erotellut keltuaiset ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa voi ja keltuaiset keskenään, noin minuutin ajan. Kääntele joukkoon juustoraaste ja ja vehnäjauhot, taikinasta tulee kuivahko ja tiivis. Lisää tarvittaessa hieman jääkylmää vettä, mikäli taikina ei pysy kasassa.

Kumoa leivonta-alustalle ja puristele taikinaksi. Kääntele tuorekelmuun, litistä. Anna levätä kylmässä n. 30 min.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 1/2 cm paksuiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä salmiakin muotoisiksi. 

Siirrä varovaisesti leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, voitele munanvalkuaisella. Sirottele pinnalle varovaisesti savustettua paprikajauhetta.

Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes snacksit ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä ja nauti.

Kommentit (2)

  1. Mona-Maria Skarp

    Oi jes, seuraaviin illanistujaisiin teen näitä iha varmasti! Paljon kivempi ku jotkut sipsut. Jee!

  2. annamaria

    Oi ihana kuulla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *