Blogit
Lunni leipoo

Pikainen nostatus mielialaan: Suklaa-appelsiinimousse

Välillä täytyy olla armollinen itselleen ja kuunnella sisäistä ääntään, ja väittäisin olevani hyvä kummassakin taidossa. Eräänä arkisena päivänä oli täysin vetämätön olo, kun tekemättömät työt kasaantuivat huojuvaksi pinoksi ja päivän ainut aikaansaannos oli ruokakaupassa käynti. Yleensä vastaan stressiin/väsymykseen/aikaansaamattomuuteen keittämällä kupin kahvia, juomalla sen rauhassa ja ryhtymällä kahvihetken jälkeen hommiin, mutta välillä tarvitaan kovempia aseita.

Tällä kertaa sisäinen ääneni huusi suklaata, ja hulluahan sitä olisi olla vastaamatta moiseen tarpeeseen. Kuivakaapissani sattui olemaan puolikas levy tummaa suklaata ja jääkaapissani sekä appelsiinia, tuorejuustoa että kuohukermaa laskiaispullien jäljiltä. Näinkin yksinkertaisista aineista pyöräytin itselleni pikaisesti neljä annosta appelsiinilla maustettua suklaamoussea, jota minulla on lupa syödä vaikka kaikki neljä kulhollista putkeen. Helppo suklaamousse valmistuu ilman kuumentamisia tai kypsentämisiä, minkä vuoksi se sopiikin yllättävään makeannälkään tai stressinlievitykseen.

Olen kuullut sanottavan, että ruoalla ei saa hoitaa stressiä, mutta minä en ole koskaan kuullut mitään yhtä hullua. Katsokaa nyt miten terapeuttiselta tuo suklaamousseannos näyttää!

Helppo suklaa-appelsiinimousse

Ainekset

1 1/2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
tomusokeria
200 g
tuorejuustoa
1/2 kpl
appelsiinin kuorta raastettuna
2 rkl
appelsiinimehua
90 g
tummaa suklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota tuorejuusto ja appelsiini ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki kunnes vaahto on hieman jämäkempää. Varo vatkaamasta yli! Laita kylmään odottamaan.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.

Pese appelsiini huolellisesti, raasta puolet kuoresta. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto appelsiinikuoriraasteen ja appelsiinin mehun kanssa pehmeäksi. Sekoita sulanut suklaa joukkoon.

Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon varovaisesti. Pursota tai lusikoi mousse astioihin, viimeistele suklaarouheella ja appelsiinin kuorella.

 

Kommentit (14)

  1. annamaria

    Sweety: Vahvasti epäilen!

  2. annamaria

    Tuuli: Tämä on tosiaan aika erilainen suklaamousseohje tuorejuuson takia. : ) Kannattaa kokeilla, ihanan helppoa!

  3. annamaria

    Sari: Voi kiitos. : ) Olen samaa mieltä, armollisuus oli sitä paitsi oikein maistuvaa tämän moussen muodossa!

  4. annamaria

    Nuppu: Nam, kuulostaa hyvältä! Pitää käydä kurkkimassa josko tulisi ohjetta sitten blogissasi jakoon. : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *