Blogit
Lunni leipoo

Parhain pannukakku

Pannukakku saattaa kuulostaa todella yllättävältä postausaiheelta, ja jokainen varmaan tietää suunnilleen miten pannukakkua tehdään: maitoa, munia, vehnäjauhoja, kenties sokeria ja sulatettua voita tai öljyä sekoitetaan, annetaan turvota, kaadetaan pellille ja paistetaan uunissa lämpötilassa x, ajan y verran. 

Minä ainakin olen pannukakun yksinkertaisuudesta huolimatta tehnyt monta kertaa todella huonoa pannukakkua: litteää, keskeltä raakaa tai mautonta pannukakkua ei kukaan halua syödä (vaikka hillomäärällä voi aina vähän kompensoida). Pannukakusta on todellisuudessa tosi montaa erilaista ohjetta liikkeellä, ja varsinkin maidon ja vehnäjauhojen suhde sekä voin määrä taikinassa vaihtelevat. Jotkut eivät myöskään lisää taikinaan yhtään sokeria, mutta itse tykkään laittaa n. ruokalusikallisen sokeria joukkoon.

Olen löytänyt jokin aikaa sitten hyvän ohjeen, jonka pariin palaan aina harharetkien jälkeen. Tällä ohjeella tulee mielestäni parasta pannukakkua: sellaista joka kohoilee uunissa muttei hillittömästi ja maistuu sopivan makealta ja voiselta. Tykkään laittaa tähänkin vaniljaa, koska se nyt sopii melkein kaikkeen. Ohje on alunperin ehkä Hellapoliisilta, mutta olen muokannut sitä pienehkölle uuninpellille sopivammaksi.

Miten tykkäätte muuten syödä pannukakkunne? Minä laitan aina vain hilloa, mutta jotkut tykkäävät lisäksi vielä jäätelöstä ja/tai kermavaahdosta. Jotkut laittavat päälle kuulemma vain voita ja sokeria… 

Parhain pannukakku

Ainekset

75 g
voita
7 1/2 dl
maitoa
3 kpl
munaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
vaniljaa myllystä (tai 1/2 vaniljatanko)
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota maito ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.

Sekoita keskenään munat ja maito, vatkaa hetken aikaa joko käsin tai koneella, jotta saat muniin hieman kuohkeutta. 

Lisää sulanut voi, sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Kaada pannukakku voidellulle tai leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista uunissa n. 30-40 minuutin ajan tai kunnes pinta on selvästi saanut väriä ja keskustakin on täysin hyytynyt.

Tarjoile joko hillon tai marjojen kera.

Kommentit (14)

  1. annamaria

    Siru: Aika harvoin tulee itsekin tehtyä suomalaista pannaria jos vertaa kuinka usein paistan amerikkalaisia pancakeseja. Ei luoja, kuinka hyvältä vaahterasiirappi, banaani ja kaneli kuulostavat. Nam!

  2. annamaria

    Pipsaa: Kermavaahto ei varmasti olisi yhtään pahitteeksi. : )

  3. annamaria

    Emma: Pannari menisi aamupalallakin mainiosti!

  4. annamaria

    Tuuli: Hihii, toivottavasti tykkäät ohjeesta yhtä paljon kuin minäkin! Toivottavasti en asettanut odotuksia ihan liian korkealle. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *