Blogit
Lunni leipoo

Paistettu mustikkajuustokakku

Kirjoittelin eilen viikonlopun baby showereista, joissa tarjolla oli makeaa herkkua kuten vaaleansinisiä kuppikakkuja (ohje täällä!) ja myöskin sinisellä väriteemalla kulkevaa mustikkajuustokakkua. Monesti olen tehnyt mustikkajuustokakkua hyydytysmenetelmällä, mutta tällä kertaa kokeilin tehdä mustikoista paistetun juustokakun.

Mustikkakausi ei ole vielä alkanut, ja nämä voi aivan hyvin tehdä pakastemustikoista. Mustikkapiirakka kuuluu ehdottomasti kesään, ja tällä mustikkajuustokakulla voit loihtia kesän tunnelmaa helposti myös vaikka juhannuspöytään. Itse en ole löynyt vielä lukkoon, mitä kakkua leivon juhannukseksi, mutta tuskin päädyn ihan perinteiseen mansikkakakkuun ainakaan. Tosin ainakin kerran kesässä pitää saada mökkimansikkakakkua: mahdollisesti valmispohjiin taiteiltu, mansikoilla ja kermaavaahdolla höystetty mökkikakku on tosi ihana kakku grillailun päälle!

Menossa uuniin!

Paistettu mustikkajuustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
murokeksejä
75 g
voita
Mustikkahillo
200 g
mustikoita
1 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
Täyte
600 g
tuorejuustoa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
200 g
valkosuklaata
1 rkl
sitruunan mehua
2 kpl
munaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa tai kaulinta ja pakastepussia käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan.

Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja vesi. Anna kiehua n. 5 minuuttia kovalla lämmöllä, anna sen jälkeen poreilla n. 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Siirrä kulhoon jäähtymään.

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.

Vatkaa keskenään tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunan mehu. Lisää joukkoon munat ja jäähtynyt valkosuklaa.

Kaada 2/3 seoksesta pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Levitä päälle mustikkaseos ja levitä pinnalle loput tuorejuustoseoksesta. Tasoita lastalla ja vedä halutessasi mustikasta hieman pyörteitä.

Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää. Kun kakku on saavuttanut sopivan kypsyyden, avaa uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni.

Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä n. tunnin ajan.

Ota kakku huoneenlämpöön, anna jäähtyä vielä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Kommentit (1)

  1. Tiina Garvey

    Onpa upea! Todellinen unelmien juustokakku!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *