Blogit
Lunni leipoo

Pääsiäisjälkkäri: Mango-kookosvanukas

Hyvää palmusunnuntaita! Nyt on hyvä aika pistää jakoon pääsiäisen ykkösjälkkärin ohje. Mango kuuluu mielestäni pääsiäisen jälkkäreihin kuin pipari jouluun, ja näin raikkaan ja keveän jälkiruoan jaksaa syödä raskaammankin pääsiäisaterian päätteeksi. 

Minun kaapistani löytyy aina Bonnen mangososetta, jota laitan puuron ja smoothieiden sekaan päivittäin. Tuoreen makuinen ja 100 % mangoa sisältävä mangosose sopii hyvin myös leivontaan, ja valmista sosetta käyttämällä saat nopeasti sileän mangovanukkaan. Mangon ja kookoksen makuyhdistelmä on ihanan pehmeä ja sopivan makea. Valmista jälkkäri viidessä minuutissa ja laita kylmään odottamaan samalla kun valmistat vaikka pääruokaa.

Mango-kookosvanukas on maidoton, jos jätät kuohukerman päältä pois tai korvaat sen kasviperäisellä tuotteella.

Kurkkaa ohje myös mango-kookospaloihin (raaka) täältä!

 

Mango-kookosvanukas

Ainekset

2 1/2 dl
mangososetta (Bonne)
2 1/2 dl
kookosmaitoa
1 dl
sokeria
4 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
0
koristehelmiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita keskenään mangosose, kookosmaito ja sokeri.

Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi, lisää liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan.

Kaada liivateseos mangon ja kookosmaidon sekaan, sekoita. 

Kaada tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunnin ajan. 

Vaahdota kerma ja pursota vanukkaiden pinnalle. Koristele (pehmeillä) koristehelmillä.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Kirjoitit, että saa vegaanisen version vanukkaasta, jos jättää kerman päältä pois, mutta entä liivatteet?!

  2. annamaria

    Ihan totta, liivate pitäisi vielä korvata 2 tl:lla agar agar -jauhetta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *