Blogit
Lunni leipoo

Päärynät sesongissa: Päärynä-vaahterasiirappipaistos

Päärynät ovat nyt aika lailla sesongissa, joten niitä saa kaupoista hyvin ja halvalla. Näin Maku-lehden toimittajamme Emilia Kolarin (@emiliakolari) Instagram-tilillä ihanan kuvan päärynäsoseesta ja halusin heti tehdä jotakin päärynästä. Mielessäni oli ensin makuyhdistelmä päärynä ja kinuski, mutta päädyinkin kinuskin sijasta yhdistämään päärynän vaahterasiirappiin, yhteen ikisuosikkiini. Vaahterasiirappi sai mausteparikseen muskottipähkinän, johon taidan olla nyt syvästi tykästynyt. Minkäs sille mahtaa, muskotti vaan sopii niin täydellisesti marjojen ja hedelmien kanssa, varsinkin tällaisten uunipaistosten kohdalla.

Paistokset ovat arkiherkuttelun pelastaja: tämäkin valmistui samalla kun juoruilin ystävän kanssa kuulumisia teekupposen kera. Tein miniannoksen, (puolikkaan), ja olihan kaikki pakko syödä yhdeltä istumalta kahteen pekkaan.

Päärynä-vaahterasiirappipaistos

Ainekset

5 kpl
päärynää (tuoreena)
2 rkl
vaahterasiirappia
100 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
muskottipähkinää
3/4 dl
maitoa
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
mantelilastuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kuori ja kuutoi päärynät sopivan kokoisiksi. Aseta voideltuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka), kaada päälle vaahterasiirappi.

Kuutioi voi pieneksi ja nypi vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi. Nypi joukkoon leivinjauhe, sokeri ja muskottipähkinä. Lisää joukkoon maito hiljalleen, samoin kaurahiutaleet.

Ripottele taikinaa päärynöiden päälle, taikinasta sää jäädä könttejä kunhan se suunnilleen peittää päärynät.

Paista uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan tai kunnes taikina on saanut väriä.

Nauti länpöisenä jäätelön kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *