Blogit
Lunni leipoo

Överit s’mores-cookiet

Fourth of July eli Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä lähestyy, ja leivonnaisetkin muuttuvat jenkkityyliin överimmiksi! Luvassa on vielä lisää jenkkiherkkuja, mutta aloitetaan näillä nuotioherkkua jäljittelevillä kekseillä. S’mores viittaa nuotiolla valmistettaviin herkkuihin, joissa on keksin välissä suklaata ja vaahtokarkkia. Tämä makea makuyhdistelmä on yllättävän kiva, kun eri rakenteet yhdistyvät.

Näiden keksien kanssa enemmän on enemmän, ja täytteissä ei tarvitse säästellä. Jenkkityylisissä cookieissa kannattaa olla paistamatta keksejä liikaa, ja keksit saavat olla mieluummin liian raakoja kuin liian kypsiä (ainakin jos minulta kysytään).

S'mores cookiet

Ainekset

110 g
voita
2 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa
2 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
ruokasoodaa
100 g
suklaata
100 g
keksinmuruja
50 g
minivaahtokarkkeja
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon, kääntele kunnes jäljellä on enää vähän jauhoviiruja.

Lisää tässä vaiheessa joukkoon n. puolet suklaapaloista, keksinmuruista ja vaahtokarkeista. Kääntele tasaiseksi.

Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Ota jäähtynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita, älä litistä. Laita yhdelle pellille enintään 8–10 nokaretta muutaman sentin välein. Painele nokareiden päälle vaahtokarkkeja, suklaanpaloja ja keksinmuruja.

Paista keksejä uunissa 8–10 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoilta hieman väriä mutta ovat vielä vaaleita keskeltä.

Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä jäähtyneitä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Kommentit (2)

  1. Unelmaa leipomassa

    Oh täydellistä!

  2. annamaria

    Hihii! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *