Blogit
Lunni leipoo

Omenapiirakan ja muffinin fuusio

Uusimassa Maku-lehdessä oli aivan ihania omenaohjeita, ja minun lisäykseni tähän soppaan ovat muffinit, jotka maistuvat omenapiirakalta. Omenapiirakan maku saadaan paistamalla pannulla omenakuutioita fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa ja lisäämällä taikinan joukkoon muskottipähkinää, joka on mielestäni ehdoton mauste perinteisessä omenapiirakassa.

Olen ollut viime aikoina vähän epäonninen leivontakokeiluideni kanssa. Yritin tällä viikolla tehdä omenapiirakan makuisia cookieita, mutta lopputulos oli kaksi pellillistä raakoja, lötköjä ja epämääräisen letun näköisiä kasoja. Jauhojen määrää ja paistolämpötilaa pitäisi hieman säätää, ennen kuin saataisiin tästä ideasta jotakin hyvää aikaiseksi… Nämä muffinit onnistuivat muuten hyvin, mutta unohdin taikinasta kananmunan kokonaan. Olin ottanut kananmunan ajoissa huoneenlämpöön, ja siinä lopputiskailuita tehdessäni äkkäsin pyödälläni yksinäisen kananmunan (tein puolikkaan satsin muffineita). Hetken mietiskelin, mikäs muna on nyt kyseessä, kunnes tajusin etten ollut lisännyt munaa taikinaan.

Kananmunattomat muffinit tuli nyt testattua: toimii, mutta parempaa on kananmunan kanssa. Rakenne ei ole yhtä kuohkea ja pehmeä, joskin aivan syötävä!

na

Rakastan alkusyksyä ja kaikkia omenareseptejä, saas nähdä mitä seuraavaksi kehittelen omenoista. Ideoita saa myös heitellä!

Omenapiirakkamuffinit

Ainekset

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
1/4 tl
muskottipähkinää
2 kpl
munaa
2 dl
maitoa
175 g
voita
Omenat
2 kpl
omenaa (pientä)
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
voita
1 rkl
kanelia
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämepemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.

Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.

Paista muffineita uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoile lämpöisinä jäätelön kera tai sellaisinaan. Myös vaniljakastike käy hyvin omenapiirakkahengessä.

Kommentit (3)

  1. sari kalliomäki

    Oi, näitä on ihan pakko kokeilla, täällä on muutenkin ollut pitkä rivi toinen toistaan houkuttelevampia juttuja, ihan loistavaa. Ainesosien unohtaminen on kyllä raivostuttavaa, itsellä jää välillä se rasva sinne mikroon sulaneena ja tulos on sitten vähemmän onnistunut :(.

  2. annamaria

    Voi onpa kiva kuulla! <3
    Mulle ei ole ihme kyllä aikaisemmin käynyt näin, vaikka aika hajamielinen osaankin olla. Niin raivostuttavaa, varsinkin kun unohduksen huomaa yleensä silloin kun ei enää voi tehdä mitään.

  3. jack bauer

    Testattu on ja hyviä tuli!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *