Blogit
Lunni leipoo

Nutella+laskiaispulla

Kaikki minun blogiani lukeneet tietävät, että minulla ja Nutellalla on erityinen suhde, niinkin erityinen että Nutellan pitäisi olla osan blogini nimeä. 

Olen tehnyt Nutella-keksejä, Nutella-muffineita, Nutella-kakkua ja Nutella-juustokakkua, ja ihana päätoimittajamme Satu Koivisto vinkkaili minulle ruotsalaisesta trendiherkusta eli Nutella-semlasta. Semla on laskiaispulla, jota syödään ainakin Suomessa ja Ruotsissa laskiaistiistaina (fettisdagen). Ei auttanut muuta kuin lähteä kokeilemaan – laskiaispullaa Nutellalla, ilman hilloa ja mantelimassaa.
 
Täytyy sanoa, että lopputulos oli aivan ihana! Mitä tulee laskiaispulliin, olen mantelimassamiehiä. Rakastan oikein runsasta mantelimassatäytettä, jota ei saa pilata hillolla. Nutella-täyte oli kuitenkin niin toimiva, eikä ihmekään. Nutellassa on hasselpähkinää, joten kaukana se ei ole mantelimassastakaan… ainakaan kauhean kaukana. Suosittelen ainakin makean ystäviä kokeilemaan näitä tänä vuonna laskiaisena!
 

Kuten kuvista näkyy, olen aika ujo pullanpaistaja! Haluan jättää pullat mieluummin hieman vaaleiksi (raaoiksi) kuin paistaa vähänkään liian tummiksi.

Nutella-laskiaispullat

Ainekset

6 dl
vehnäjauhoja (6-7 dl)
25 g
hiivaa
2 1/2 dl
maitoa
100 g
voita
3 rkl
sokeria
1 kpl
munaa (voiteluun)
Täyte
3 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
Nutellaa
0
tomusokeria (koristeluun)
Muut ainesosat

Tee näin:

Murusta hiiva suureen kulhoon.

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Lisää sokeri ja noin puolet vehnäjauhoista, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.

Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa n. 10-12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota n. 45-60 minuuttia.

Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia n. 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa pullista hatut pois.

Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi.

Levitä pullan pohjalle n. ruokalusikallinen Nutellaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

Kommentit (3)

  1. Monas

    Ehkä osaatkin odottaa multa tätä kommenttia (;D), mutta NAM! Pakko kyllä testata näitä!

  2. Mira

    Moikka! En ole ennen resepteissä törmännyt samaan, eli kysynkin miksi voi-maitoseos pitää olla juuri 37 astetta ja millä sen mittaa ? 😀

  3. KristiinaL

    Oululainen Antellin leipomo valmistaa myös Nutella-laskiaispullia ja niitä myydään ainakin Hallituskadun ja Kirkkokadun kulmassa olevassa kahvilassa. Niissä Nutellaa on lisätty myös kermavaahdon sekaan, ja voi pojat, että ne ovatkin herkullisia laskiaispullia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *