Blogit
Lunni leipoo

Nutella-juustokakun kirpeä sisko

Tämä äitienpäiväksi tekemäni paistettu sitruunajuustokakku on hetkeen paras tekemäni herkku, ja halusin päästä äkkiä pistämään ohjetta jakoon muuttokiireistä huolimatta! Olemme muuttaneet uuteen kotiin, ja halusin testata uuden keittiön ja uunin toimivuutta jollakin helpolla ohjeella, johon ei tarvita kummallisia välineitä ja jonka paistaminen on helppoa. Päädyin mihinkäs muuhunkaan kuin Nutella-juustokakkuun ja tein siitä sitruunaisen ja ihanan kirpeän version.

Kaikki välineet löytyivät keittiöstä (veitsä lukuunottamatta, onneksi myös saksilla saa sitruunan halki), ja kakusta tuli oikein mainio. Tuorejuuston ja ranskankerman täyteläisyys sekä sitruunan kirpeys ja pirtsakkuus sopivat ihanasti yhteen, ja Nutella-juustokakusta muistuttavat kierteet tein lemon curdilla. Ota talteen kevään helpoin ja herkullisin juustokakkuohje ja kerro, mitä tykkäsit!

Muista käyttää luomusitruunaa, jotta saat mahdollisimman vahvan sitruunan maun ja jotta vältät turhat lisäaineet kakussasi!

Paistettu sitruunajuustokakku

Ainekset

Pohja
175 g
Digestive-keksejä
75 g
voita
Täyte
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
1/2 dl
sitruunan mehua (luomu)
2 tl
sitruunan raastettua kuorta (luomu)
2 kpl
munaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
130 g
valkosuklaata
100 g
sitruunatahnaa (lemon curd)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon myös munat yksi kerrallaan . Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle.

Pehmennä lemon curdia hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna sitruunajuustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Sitruunajuustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Kommentit (8)

  1. Vierailija

    Leivoin tällaisen työkavereille ja oli ehkä paras kakku ikinä 🙂 Minun kakkuni ei ollut yhtä kauniin keltainen ja olisi varmaan pitänyt peittää se, koska pinta pääsi vähän ruskistumaan.
    Sinulla on ihana blogi ja paljon herkullisen näköisiä reseptejä.

    • annamaria

      Voi ihana kuulla! Uuneissa on aina niin valtavasti eroa, että kokeilemalla ei tiedä aina lämpötilaa. Ensi kerralla voit peittää ja koittaa paistaa vielä alemmassa lämpötilassa. 🙂

  2. Vierailija

    Tämä kakku oli kyllä niin hyvää! Kannattaa tosiaan ostaa luomusitruunaa, jonka maussa sitruunan ihana maku pääsee parhaiten esille. Teen varmasti pian uudestaan, sillä tämän tekeminenkin oli helppoa.

    • annamaria

      Jee ihana kuulla! Luomusitruuna on todellakin ehdoton, harmittaa joskus kun sitä ei saa.

  3. Annin Uunissa

    Oi Lunni mikä herkku <3 Kauniit värit kakussa ja kuvissa. Kuola valui näppikselle! Nam!

    • annamaria

      Kiitos Anni! <3

  4. Laura

    Hei,
    Onko valkosuklaa välttämätön kakun rakenteen onnistumisen osalta? Minun pitäisi tehdä kakku laktoosittomana ja valkosuklaata ei ole olemassa laktoositonta.

    • annamaria

      Valkosuklaa ei ole ihan välttämätön, mutta tällöin kakkuun tarvitsee lisätä sokeria 1/2-1 dl. Maistele oman makusi mukaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *