Blogit
Lunni leipoo

Nutella-juustokakku

Olen tavannut elämäni aikana vain yhden ihmisen, joka ei tykkää Nutellasta. Nutellalla on vähintäänkin yliluonnollisia vaikutuksia moniin ihmisiin, ja vaikken itse menisi ihan niin pitkälle että nauttisin Nutellaa paahtoleivän päällä aamupalalla, leivonnassa olen kyllä hurahtanut täysin tähän tahnaan. Hasselpähkinän ja suklaan yhdistelmä on täysi kymppi, ja kaikki missä on Nutellaa, uppoaa juhlavieraisiin aina moitteettomasti (ellei satu olemaan pähkinäallergikko, mikä menetys!).

Tästä paistetusta, supermakeasta Nutella-juustokakusta ei valitettavasti ole kovin imartelevia kuvia, koska kakku meni meidän opeopiskelijoiden keväänpäätösjuhliin. Koska kuvissa pohjaa ei näy, voin paljastaa että se on suklaiseen teemaan sopivasti tehty Domino-kekseistä. Taaskaan Nutella ei pettänyt, sillä kakku hävisi tulevien enkun- ja ranskanopettajien suihin aikas äkkiä. Tätä voisi hyvin tarjoilla vaikka kevään valmistujaisjuhlissakin, sillä paistetun juustokakun valmistaa vaivattomasti vaikka pari päivää ennen juhlia.

Jos innostut Nutellasta, käy kurkkaamassa blogini muut Nutella-herkut: Nutella-täytteiset laskiaispullat, Nigellan jauhoton Nutella-kakku ja kesäinen Nutella-pavlova.

Tänään tuli muuten blogin Facebook-sivuilla 500 tykkääjää täyteen, vaikka Facebook onkin ehkä vähän kuihtumassa kasaan (vai tuntuuko musta vaan siltä?). Kiva kun kuitenkin noin moni siellä seurailee Lunnin leipomisia! Lisäksi Instagramin puolella voi seurata minua (@anskusiili) – lisäilen kuvia leipomuksista, arkielämästäni ja kahvila- sekä ravintolareissuilta. Myös tägiä #lunnileipoo saa mielellään käyttää, rakastan selailla teidän leipomuksianne!

Nutella-juustokakku

Ainekset

Pohja
175 g
Dominokeksejä
80 g
voita
Täyte
130 g
valkosuklaata
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
2 kpl
munaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
100 g
Nutellaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna Nutella-juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Nutella-juustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Kommentit (49)

  1. Vierailija

    Pakastin tekemäni kakun. Kakun maku muuttui ihan hirveäksi pakastuksen jälkeen. Ei voinut vieraille tarjota. 🙁
    Tuoreena oli kyllä hyvän makuista.

  2. Martta

    Kun tein kakkua, keittiö oli kuuma kuin pätsi, koska olin leiponut jo sämpylöitä ja uuni paahtoi huoneenkin kuumaksi. Tuorejuusto- yms. seos oli aivan löysää. Osasyyllinen oli varmaankin käyttämäni ranskankerma, joka oli löysempää kuin Valion ranskis. Hätäpäissäni lykkäsin täytteen jääkaappiin viilenemään ennen kuin lappasin sen pohjan päälle. Jääkaappi auttoi, valkosuklaa kylmetessään jämäköitti seoksen. Nutellan lämmitin tietysti ensin liian kuumaksi ja sitäkin jouduin viilentelemään. Lopputulos ei ehkä saanut täysiä pisteitä taiteellisesta vaikutelmasta, mutta makuhan se ratkaisee. Napakymppi! Kiitos, Lunni, ohjeesta <3

  3. Thingsyouwanted

    Kiitos maukkaasta ohjeesta, todella hyvää!
    Jaoin reseptisi mys omassa blogissani:
    http://thingsyouwanted.blogspot.fi/2015/11/nutellajuustokakku.html

  4. Anneli Salo

    Testattu ja tuli hyvää palautetta 🙂 Tein 25cm vuokaan ja 1,5 kertainen määrä kaikkia aineksia riitti mainiosti. Valkosuklaata vaan panin vähemmän ku piti ja domino kekseille lisäsin digestiveja. Supertulos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *