Blogit
Lunni leipoo

Nigellan jauhoton Nutella-kakku

Juhlistimme miehen kanssa vuosipäivää, ja simppelin aterian (pihviä, uunijuureksia ja omenasalaattia) lisäksi halusin kehitellä meille molemmille mieluisen jälkiruoan. Olisi ehkä kannattanut valita jotakin keveämpää, mutta kumpikaan meistä ei taida olla keveän ystävä. Tein Nigellan Lawsonin ohjeella Nutella-kakkua, joka on ihanan kostea ja jauhottomien kakkujen tapaan raskasta. Tämä valmistui ainakin kahden voimin todella nopeasti ja vaivattomasti.

Nigellan Nutella-kakku

Ainekset

Taikina
6 kpl
munaa (eroteltuina)
100 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
125 g
voita
400 g
Nutellaa
1 rkl
Frangelico-hasselpähkinälikööriä (tai vettä)
100 g
hasselpähkinöitä
Kuorrute
125 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
1 1/4 dl
kuohukermaa
1 rkl
Frangelico-hasselpähkinälikööriä (tai vettä)
100 g
hasselpähkinöitä (valinnainen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata taikinan suklaa mikrossa varovaisesti, laita syrjään jäähtymään. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset suolan kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, ei liian jäykäksi.
Sekoita keskenään voi, Nutella, keltuaiset, vesitilkka tai likööri, jäähtynyt suklaa ja jauhettu hasselpähkinä.
Ota reilu lusikallinen valkuaisvaahdosta ja sekoita voimakkaasti Nutella-seokseen. Tämän jälkeen kääntele loput valkuaisvaahdosta sekaan varovaisesti. Kaada taikina n. 23-senttiseen vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan.
Ota kypsä kakku jäähtymään ja poista vuoasta ritilälle jäähtymään n. vartin kuluttua.
Valmista kuorrute sulattamalla paksupohjaisessa kattilassa aineet hasselpähkinöitä lukuun ottamatta.
Jos haluat koristella komeuden vielä hasselpähkinöillä, paahda pähkinät kuivalla pannulla kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripottele jäähtyneet pähkinät täytteen päälle ja tarjoile.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *