Blogit
Lunni leipoo

My Tea Moment: Luksusta arjen keskellä

Kaupallinen yhteistyö: Twinings

Arkeni on syksyllä ollut todella kiireistä, mutta olen suorastaan mestari rentoutumisessa. En luultavasti jaksaisi näin pitkiä työviikkoja, ellen osaisi vaatia itselleni välillä hemmotteluhetkeä joko itsekseni tai hyvässä seurassa. Ja yllättäen kun minusta on kyse, hemmotteluhetkeen liittyy aina ruoka jollakin tavalla.

Tämä yhteistyökampanja Twiningsin kanssa ei olisi voinut tulla parempaan väliin. Sain Twiningsilta testiin uuteen Teas with a Twist- sarjaan kuuluvia maustettuja teemakuja 5 kappaletta ja ihastuin makuihin täysillä. Muistan aina pienenä juoneeni äidin kanssa nimenomaan Twiningsin Earl Grey tai English Breakfast -teetä iltaisin, mutta näissä teemauissa on käytetty kekseliäisyyttä toden teolla. Omat suosikkini ovat ehdottomasti Sweet Vanilla – chaitee ja Caramelised Apple -vihreä tee, joita tulee nautittua yleensä iltaisin pienen rentoutumishetken merkeissä. Edellä mainittua tykkään juoda maidon kanssa, vahva suositus täältä sinne!

Teas with a Twist -sarjan teet ovat todella vivahteikkaan makuisia, ja makuyhdistelmät ovat rohkeita. Loin pienen afternoon tea -henkisen teehetken, joka on päivittäistä teehetkeä hieman erityisempi. Hain sekä makeassa että suolaisessa teehetken herkussa rohkeita ja vahvoja makuyhdistelmiä ja päädyin syksyisiin suklaa-pistaasikuppikakkuihin ja kantarelli-avokadovoileipiin.

Suklaa-pistaasikuppikakkuja suosittelisin nauttimaan vaikka makean Caramelised Apple -teen kanssa, kun taas kantarelli-avokadoleivät maistuvat mausteisemman Spicy Indian- tai Sweet Vanilla -chaiteen kanssa. 

Kantarelli-avokadovoileipiin (kahdelle) tarvitset:

  • 6 palaa (graham-)paahtoleipää
  • kantarelleja (1/2 rasiaa)
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 avokado
  • vahvaa juustoa
  • balsamico-siirappia

Leikkaa paahtoleivistä reunat (säästä vaikka korppujauhojen tekemistä varten). Pilko kantarellit ja paista voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.

Murskaa kypsä avokado haarukan avulla, levitä leipien päälle. Levitä leiville myös juustoa ja kantarellia reilulla kädellä, viimeistele balsamico-siirapilla. Laita leivän toinen puolisko päälle ja leikkaa kolmioiksi.

Käy täältä kurkkaamassa koko Teas with a Twist -valikoima! Miten itse nautit teesi? 

Suklaa-pistaasikuppikakut

Ainekset

Muffinit
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
90 g
voita
1 kpl
munaa
1 dl
maitoa
100 g
tummaa suklaata
1 dl
pistaaseja rouhittuina (kuorittuja)
Pistaasikuorrute
1 dl
pistaaseja (kuorittuina)
100 g
voita
5 1/2 dl
tomusokeria
2 rkl
maitoa
Lisäksi
50 g
tummaa suklaata
0
pistaasia rouhittuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota muna ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinivuoka. Käytä koloissa paperisia vuokia.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sokeri.

Toisessa kulhossa yhdistä muna, maito ja voisula.

Rouhi pistaasit ja tumma suklaa karkeasti. 

Yhdistä märät aineet kuiviin, lisää sekoituksen lopussa pistaasi ja suklaa. Lopeta sekoittaminen heti kun ainekset alkavat olla sekoittuneet toisiinsa.

Annostele taikina koloihin niin että jätät kolot noin puolilleen. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ensin vuoassa, sitten ritilällä.

Valmista kuorrute. Mittaa kuoritut pistaasit monitoimikoneeseen, jauha hienoksi jauheeksi. Vaahdota pehmeä voi tomusokerin kanssa vaahdoksi (lisää tomusokeria vähän kerrallaan). Lisää joukkoon pistaasijauhe ja maito, vatkaa tasaiseksi. Pursota kuorrutetta reilusti leivosten päälle. Sulata tumma suklaa ja valuta kuorrutteen päälle. Viimeistele pistaasirouheella.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Hihii kiva kuulla <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *