Blogit
Lunni leipoo

Mutakakku+kardemumma+kahvi

Jos edellinen sitruunaisten kuppikakkujen resepti henki vähän jo kevättä, tämän kardemummaisen ja kahvisen suklaakakun kanssa mennään pari askelta takaisin kohti talvea. Yksi todella positiivinen kevätaiheinen huomio on kuitenkin pakko tehdä: valoa tuntuu olevan nyt sen verran, ettei tarvitse suunnitella omaa vuorokausirytmiään sen mukaisesti, milloin on optimaalisin aika leipoa ja valokuvata tuotokset. Olen maailman laiskin jalustan käyttäjä, joten kuvaan mieluiten mahdollisimman valoisaan aikaan, ja keinovalo on aika iso no-no minulle.

Muta valokuvauksesta kakkuasioihin! Suklaakakuista lemppareitani ovat ehdottomasti jauhottomat, mutakakkutyyliset mehevät kakut, joiden tekeminen on vielä todella paljon helpompaa kuin perinteisten suklaakakkujen tekeminen. Mutakakut valmistan yleensä melkein samalla kaavalla: paljon tummaa, hyvälaatuista suklaata, voita, keltuaisia ja kuohkeaksi vaahdotettua valkuaisvaahtoa ja lisäksi paljon sokeria. Vaikkei tykkäisi kauhean makeasta, sokeria pitää oikean rakenteen saavuttamisen takia olla melko reilulla kädellä. Tällä kertaa kajosin pyhään reseptiin niin, että lisäsin nesteen kahvin muodossa ja maustoin kakun vielä kardemummalla, joka sopii hyvin sekä kahvin että, hieman yllättäen, suklaan kanssa.

Kakku on todellisen suklaan ja makean ystävän varma valinta, mutta kardemumman ja kahvin maku nostavat kakun pois lastenkutsukaliiberilta. Tarjoile kakku halutessasi vaikka kermavaahdon kanssa, jos epäilet kakun tuhtiutta!

Mausteinen suklaa-kahvikakku

Ainekset

300 g
tummaa suklaata
180 g
voita
2 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
vahvaa kahvia
1/2–1 tl
kardemummaa
4 kpl
munaa (eroteltuina)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Vuoraa 20-senttinen vuoka leivinpaperilla.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti, laita sivuun hieman jäähtymään.

Keitä vahvaa kahvia/espressoa ja yhdistä sokeri kuumaan kahviin. Lisää seokseen keltuaiset yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kardemumma.

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti joukkoon. Kääntele sitten loput valkuaisvaahdosta varovaisesti ja kärsivällisesti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun tarttuu muutama märän sekä kuivan näköinen taikinamuru. Valmis kakku ei myöskään hytky liikaa keskeltä.

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Anne: Olet selvästi lämpenemässä jo kahviin, tervetuloa kahvihiirien joukkoon! 😉

  2. annamaria

    Elina: Ihana kuulla! Kardemumma sopii melkein kaikkeen. 🙂

  3. annamaria

    Jack Bauer: Väittäisin melko syntiseksi, hyväksikin jopa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *