Blogit
Lunni leipoo

Mojito-juustokakku kesän illanistujaisiin

Juhannusyönä tulin jutelleeksi jonkun kanssa tämän leivonnaisbravuurista: pakastetusta mojito-valkosuklaajuustokakusta. Sen tarkemmin en muista henkilön kertoneen, mitä juustokakkuun tulee, tai sitten en jostakin syystä vaan saa nyt mieleeni… Joka tapauksessa idea mojiton makuisesta juustokakusta on jäänyt mieleeni kummittelemaan siitä lähtien, ja nyt viikonloppuna sain oivallisen tilaisuuden kokeilla tehdä kyseistä juustokakkua.

Juhlimme kahden 25 vuotta täyttävän syntymäpäiviä, ja toinen synttärisankareista ei pidä minkäänlaisesta suklaasta (kuinka harvinaista!), joten en lisännyt tähän juustokakkuun siihen muuten varmasti hyvin sopivaa valkosuklaata. Mojito on yksi omista lempidrinkeistäni, ja sen tunnistettava maku syntyy helposti tuoreesta mintusta, reilusta limestä ja ruskeasta sokerista. Ensin aioin tehdä kakun päälle kiilteen, mutta ajatus mistään mehukatin vihreästä kerroksesta ei houkutellut sitten alkuunkaan. Koristelin kakun sen sijaan tosi yksinkertaisesti kermavaahdolla, tuoreilla limelohkoilla ja mintulla. Niin ja suorastaan ylitin itseni taiteilemalla tuon numeron keskelle strösseleistä! 

Mojito-juustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
Digestive-keksejä
75 g
voita
Täyte
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g
valkosuklaa-limerahkaa
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
limeä
0
tuoretta minttua ruukullinen
1 rkl
ruskeaa sokeria
4 dl
kuohukermaa
7 kpl
liivatelehteä
Lisäksi
1 dl
kuohukermaa
1 kpl
limeä
0
tuoretta minttua
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Ota puolet limen mehusta talteen liivatteiden liuottamista varten.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri.

Nypi minttupuntista lehdet. Yhdistä puolet limen mehusta, limen raastettu kuori, mintun lehdet ja ruskea sokeri, aja hienoksi blenderissä. Yhdistä minttuseos tuorejuuston kanssa.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.

Lämmitä limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.  Jos haluat täytteestä kirkkaaman vihreää, lisää pari tippaa geelimäistä, vihreää elintarvikeväriä. 

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Viimeistele kakku kermavaahtopursotuksilla, limen lohkoilla ja mintulla.

Kommentit (7)

  1. annamaria

    Jee kiva kuulla! : ) En ole itsekään ennen käyttänyt drinkkejä leivontainspiraationa.

  2. ah

    Todella hyvä ja raikas kakku!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *