Blogit
Lunni leipoo

Madagaskarin Vanilja ja vohvelijätskit kinuskilla

Kaupallinen yhteistyö / Ingman

Olen perinteisten makujen ystävä, ja vaikka kuinka kokeilisin uusia jäätelömakuja, palaan aina vaniljaan. Vaniljajäätelö on mielestäni paras valinta, kun haluat viimeistellä jälkiruoan, oli se sitten mehevä kirsikkapiirakka tai tahmea mutakakku. Vaniljajäätelö on pääosassa tässä huipussa vohvelikeksijälkkärissä, joka maistuu madagaskarin vaniljalta ja itse keitetyltä kinuskikastikkeelta.

Ingman Creamyn uutuusmaku Madagaskarin Vanilja on juuri sellaista kuin vaniljajäätelön kuuluukin olla – siinä käytetään aitoa, vastuullisesti tuoettua Madagaskarin vaniljaa sekä täyttä suomalaista kermaa. Tätä jäätelöä söisi myös pelkiltään, mutta se sopii mahtavasti vohveliraudalla paistettujen keksien ja kinuskikastikkeen kaveriksi. Vohveliraudalla paistetut keksit ovat hauska tapa yllättää vieraat, jotka eivät osaa päättää ovatko vohvelikeksit enemmän keksin vai vohvelin makuisia. Kinuskikastike kannattaa ehdottomasti keittää itse, eikä aikaa mene juurikaan. Koko komeuteen kuuluu tietysti reilu pallo vaniljajäätelöä!

Kesällä Madagaskarin Vanilja sopii täydellisesti yhteen myös tuoreiden marjojen kera – kokeile lisätä joukkoon myös vaahterasiirappia!

Vohvelijätskit kinuskilla

Ainekset

Vohvelikeksit
125 g
voita
3/4 dl
sokeria
1 1/4 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
100 g
suklaahippuja
Kinuskikastike
1 dl
sokeria
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
Lisäksi
3 dl
Ingman Creamy Madagaskarin Vaniljaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin kinuskikastike.

Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Lisää kerma kerralla joukkoon ja anna kiehua keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää voi ja anna kastikkeen hieman jäähtyä.

Paista sitten vohvelikeksit. Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin. Voit ottaa osan keksitaikinasta talteen myöhempää käyttöä varten tai paistaa kaikki vohvelikekseiksi.

Laita vohvelirauta lämpenemään. Ota taikinasta neljä parin ruokalusikallisen kokoista könttiä, pyöritä palloiksi. Aseta kaksi keksiä raudan väliin ja paista 1-2 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet väriä.

Irrota varovaisesti kahden haarukan avulla raudasta, laita ritilälle jäähtymään. 

Kokoa annokset asettamalla vohvelikeksien päälle reilu pallo vaniljajäätelöä sekä hieman jäähtynyttä kinuskikastiketta.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *