Blogit
Lunni leipoo

Lunnin versio mustikka-murupiirakasta

Kesällä ihan parasta on leipoa marjoista, ja harmillisesti kotimaiset mansikat eivät ole vielä olleet kauhean hyviä (tai sitten on ollut vain huonoa säkää). Mansikkakakku on siis tältä vuodelta vielä leipomatta! Mikään ei silti estä käyttämästä pakastemarjoja, ja nyt olenkin lyhyen ajan sisällä leiponut tosi paljon kaikkea mustikoista. Mustikkametsille ei ole vielä päästy, mutta leivo kesäisen ihana murupiirakka vaikka sunnuntaikahvitteluille tai juhannusmökille etukäteen. 

Uusimmassa Maku-lehdessä oli ihana lukijan mustikka-murupiirakan ohje, ja siitä inspiroituneena tein Lunnin mustikka-murupiirakan. Oman twistini toin perinteiseen leivonnaiseen käyttämällä täytteessä reilusti ricottaa ja tuorejuustoa tuomaan mehevyyttä. Myös kardemumma sopii aina hyvin mustikkaleivonnaisiin.

Jos taas kaipaa mökkiolosuhteisiin helpompaa mustikkapiirakkaohjetta, suosittelen kokeilemaan tätä Maku-ohjetta helppoon mustikkapiirakkaan. Tähän et tarvitse edes sähkövatkainta! Yläpuolella kuva mustikkapiirakasta, jonka tein tänä viikonloppuna pikaisesti yllätysjuhliin.

Lunnin mustikka-murupiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
voita
3 kpl
munaa
3 dl
sokeria
3 dl
maitoa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
mustikoita
250 g
ricottaa
150 g
tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
maissitärkkelystä
Murupäällinen
100 g
voita
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
kardemummaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vuoraa uuninpelti (20×30 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Valuta voisula ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele tasaiseksi ja kaada pellille. Tee täyte yhdistämällä kaikki ainekset mustikoita lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat pinnalle. Tee vielä muruseos nyppimällä kylmä voi muiden aineiden kanssa muruksi. Murustele pinnalle ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut väriä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *