Blogit
Lunni leipoo

Lomatunnelmaan Milanon kekseillä

Tänään alkoi hiihtoloma, aivan kuin yhtäkkiä! Meillä on luvassa miniloma keväiseen Milanoon, ja tunnelmaan virittäytyäkseni tein osuvasti nimettyjä Mint Milanos -keksejä. Käänsin keksit rennosti Milanon kekseiksi – saas nähdä saako Milanosta oikeasti tällaisia keksejä. Rapeiden keksikuorien välissä on mintun makuista tummaa suklaata, mikä on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtava makuyhdistelmä. Kaikki yksinkertainen on italialaisten mieleen, eli varmasti myös nämä keksit. Valmistaminen on superhelppoa, ja ainut vaikea vaihe on keksien pursottaminen. Jos pursotinpussi pysyy edes jotenkin käsissä, eikun vain leipomaan!

Milanossa aiomme nauttia kulttuurista ja nähtävyyksistä, mutta näin lyhyellä lomalla täytyy pysähtyä ja hengittää italialaista tunnelmaa: nauttia espressoa katukahvilassa, katsella tyylikkäästi pukeutuneita milanolaisia ja maistella pikkuleipomoiden leivoksia. En malta odottaa, laitan kyllä tänne kuvaterkkuja!

Lomatunnelmaan Milanon kekseillä

Ainekset

115 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
1 kpl
munaa
1/2 kpl
kananmunanvalkuaisia
3 dl
vehnäjauhoja
Väliin
100 g
tummaa suklaata
1/2 tl
piparminttu-uutetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kaksi uuninpeltiä.

Yhdistä kulhossa pehmeä voi ja sokeri, vaahdota kuohkeaksi parin minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri tai vaniljauute.

Lisää muna ja 1/2 valkuainen joukkoon, vatkaa kuohkeaksi.

Vatkaa pienellä nopeudella siivilöidyt jauhot joukkoon vähän kerrallaan, lopeta sekoittaminen kun aineet juuri yhdistyvät.

Lusikoi massa pursotinpussiin, jossa on n. 1-2-senttinen pyöreä pää.

Pursota taikinasta huolellisesti n. 4 cm pitkiä, pari cm paksuja ohuehkoja pötköjä. Koita saada pötköistä samanpituisia, jätä hieman leviämisvaraa.

Paista uunin keskitasolla 13 minuuttia tai kunnes keksien reunat ovat saaneet kullankeltaisen värin.

Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa, sekoita joukkoon piparminttu-uute. 

Etsi keksipuoliskoille samankokoiset pari. Lusikoi puoliskon toiselle puolelle sulaa suklaata, paina toinen keksipuolisko päälle. Säilytä huoneenlämmössä ja nauti.

Kommentit (2)

  1. sari kalliomäki

    Ihanaa Italian reissua, ihan kade olen, mutta jos sitä itsekin vielä tänä vuonna…meidän loma jo loppupuolella ja suurin osa meni sairastaessa.

  2. Annin Uunissa

    Wau Lunni ihania <3 Herkullista lomaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *