Blogit
Lunni leipoo

Leivontatrendien haistelua

Tykkään seurata monia eri Instatilejä, Facebook-yhteisöjä ja leivontasivustoja, joiden päivittäisen seuraamisen vuoksi koen olevani aika perillä siitä, mitä leivontarintamalla tapahtuu milloinkin. Aina on kiva huomata, kun jokin juttu nostaa oikein kunnolla päätään ja nousee pinnalle: esimerkiksi macaron-leivoksille, cake popseille, cronuteille ja whoopie-piirakoille ainakin on käynyt näin. Ajattelin kertoa omista havainnoistani ja siitä, mikä näyttäisi nyt olevan pinnalla leivontarintamalla. 

1. Suklaapatukoiden inspiroimat muhkeat kakut

Varsinkin Kinder, Mars ja Twix ovat näkyneet kovasti nyt kakkujen muodossa suomalaisilla ja ulkomaisilla leivontasivustoilla. Mikä mahtava trendi! Kurkkaa minun Mars-kakkuni ohje täältä.

2. Överikoristellut täytekakut

Yltäkylläisyys näkyy nyt myös kakkujen koristelussa, vai mitä sanotte näistä kakkukoristeluista? Koristeina voi käyttää jätsitötteröitä, karkkeja, keksejä, ja mitä enemmän, sen parempi. 

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Ja entäs tuo valuva ganache- tai kinuskikuorrute? Kovasti on näkynyt tämän tyylisiä kakkuja, ja minä ainakin sytyn kovasti!

3. Pikeerikoristellut pikkuleivät

Pikeerillä mitä tarkimmin koristellut pikkuleivät ovat olleet pinnalla mielestäni jo hetken aikaa. Haluiaisin opetella pikeerinkäytön mestariksi, mutta taidan joutua jättämään sen homman kärsivällisemmille leipureille. Kurkatkaapa vaikka käyttäjänimi @cbonbon_sugarcookies Instagramissä, mitä keksejä!

4. Kaikki ”chocolate chip”

Varsinkin ulkomaisilla leivontasivustoilla ei voi välttyä kaikelta chocolate chip -alkuiselta: suklaahippukakku, suklaahippupuuro, suklaahippupannarit… Suklaahiput taitavat olla ikisuosikki leivontarintamalla, mutta ties miksi nyt tuntuu tulevan suklaahippua joka suunnasta!

Kuva: Foodgawker.

Mikä on mielestäsi tämän hetken hittileivonnainen?

 

Kommentit (2)

  1. essu

    Saksassa ainakin ollaan ihan hulluina ihmeellisiin koristeluihin ja motiivikakkuihin, joihin käytetään isot määrät fondantia. Onhan se enemmän askartelua kuin leipomista, täältä pari mahtavaa esimerkkiä:
    http://sallys-blog.de/suesse-rezepte/torten-und-sahnerollen/item/409-motivtorte-hotel-transsilvanien-2-im-tipsy-turvy-look

  2. annamaria

    Oho, onpa aikamoinen taideteos! Itse en ole ihan noin pikkutarkasta innostunut… 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *