Blogit
Lunni leipoo

Lämpimät mozzarella-bruschetat

Bruschetta on klassinen italialainen alkupala: rapea patonki, jonka päällä on tuoreita tomaatteja, sipulia, valkosipulia, basilikaa ja oliiviöljyä. Bruschetta on  niinkuin italialainen ruoka yleensä: superyksinkertaista ja silti takuuvarma hitti. 

Näillä lämpimillä mozzarellabruschetoilla hurmaat kenet tahansa, ja sulanut mozzarella saa bruschetat maistumaan hieman minipitsoilta. Italialaisten mielestä on varmaan pyhäinhäväistys yhdistää mozzarellaa bruschettaan, mutta ei kerrota italialaisille. Näin yksinkertaisen reseptin kanssa tärkeää on kiinnittää huomiota raaka-aineiden laatuun:

– Valitse tuore ciabatta, esim. Stockmannin tumma ciabatta on täydellistä tähän
– Käytä kypsiä, meheviä tomaatteja
– Mausta laadukkaalla oliiviöljyllä, ja mustapippuri tulee tietysti myllystä!

Lämpimät mozzarella-bruschetat

Ainekset

250 g
kirsikkatomaatteja
1/4 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulin kynttä
0
kourallinen tuoretta basilikaaa
1 rkl
oliiviöljyä (+ vähän voiteluun)
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
0
ciabattaa
250 g
mozzarellaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin tomaattiseos.

Leikkaa kirsikkatomatit neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, sekoita tomaattien joukkoon ja varo murskaamasta tomaatteja.

Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika, oliiviöljy, mustapippuri ja suola.

Anna seoksen levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen, voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä.

Leikkaa leivästä 6-8 viipaletta, aseta jokaisen viipaleen päällä mozzarellasiivuja.

Paahda leipiä uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Viimeistele leivät tomaattiseoksella. Tarjoile heti.

Kommentit (1)

  1. Jatsu

    Tehtiin näitä tällä sun ohjeella just sunnuntaina poikaystävän kanssa alkupalaksi, oli tosi hyviä! Ja todella helppo tehdä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *