Blogit
Lunni leipoo

Lakua ja valkosuklaata cookiessa

En ole pitkään aikaan tehnyt cookieita, vaikka ne yksiä lempileivonnaisiani juustokakkujen ohella ovatkin. Cookiet onnistuvat aina – kunhan muistaa vaahdottaa voin ja sokerit kunnolla ja kunhan ei paista keksejä liian kauaa. Myös jääkapissa jäähdyttäminen ennen paistamista on hyvä tehdä aina varmuuden vuoksi! 

Minulla on ollut kova lakuinnostus käynnissä, ja vaikka olenkin tehnyt lukuisia erilaisia cookieita monenlaisilla sattumilla, lakua en ole ennen cookietaikinaan laittanut. Sitkeät lakusattumat sopivatkin yllättävän hyvin cookeiden sisään, ja mies kotosalla kehui näitä parhaimmiksi kekseiksi ikinä. Se on suuri kehu mieheltä, joka ei yleensä syty makeista herkuista!

Kurkkaa keksit-tagin alta kaikki cookie-reseptini tai luo omasi käyttäen tätä perusreseptiä pohjana. Sattumina voit käyttää kaikkea, mistä tykkäät ja minkä luulet kestävän paistamista.

Laku-valkosuklaacookies

Ainekset

115 g
voita
75 g
sokeria (0,9 dl)
80 g
fariinisokeria (0,9 dl)
1 kpl
munaa
1 tl
vaniljauutetta (valinnainen)
170 g
vehnäjauhoja (2,6 dl)
1/2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
leivinjauhetta
100 g
lakuja
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon muna ja vatkaa huolellisesti. Lisää vaniljauute halutessasi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin.

Rouhi valkosuklaa ja pilko lakut pienemmiksi. Lisää valkosuklaa ja lakut, kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, asettele ne leivinpaperille muutaman sentin välein. Laita jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laita sillä välin uuni lämpenemään 190 asteeseen. Paista keksejä n. 10 minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille.

Laita jäähtymään ritilälle.

Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Kommentit (2)

  1. Juhlattaren kakkublogi

    Oi Vau. Nämä menee kokeiluun. Kiitos ohjeestasi. 🙂 vaikuttavan näköisiä keksejä. 🙂

  2. Sointeri

    Nää oli ihan älyttömän hyviä, ihana combo!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *