Blogit
Lunni leipoo

Kotitekoiset Snickersit

Koska leivon niin älyttömän paljon ja käyn vielä kahviloissakin kiitettävän usein laajentamassa leivostuntemustani, ostelen karkkeja ja suklaapatukoita aika harvoin. Ainoat joita oikeastaan ostan ovat Makuunin irtokarkit (elokuviin ihan pakko saada!) ja Snickers-suklaapatukat. Snickers on minusta aivan täydellinen suklaapatukka, koska tykkään suolaisen ja makean yhdistelmästä sekä pähkinöistä. Jos saisin tuunata Snickersiä hieman, tekisin siitä pikkuisen vähemmän makeaa ja lisäisin pähköiden määrää.

Ja miksipä en voisi tuunata patukasta omaa versiota! Olen netissä törmännyt kuolausta aiheuttaviin kuviin Snickers-leivonnaisista ja päätin kehittää mieleiseni version patukasta palojen muotoon. Käytin vähän tummempaa suklaata, noin 50-prosenttista, ja tehostin maapähkinän makua käyttämällä suolapähkinöiden lisäksi maapähkinävoita. Kaiken kaikkiaan neljästä eri kerroksesta koostuvat Snickers-palat valmistuvat aika monessa vaiheessa, mutta sekä suklaakerrokset että kinuski valmistuvat melkein kuin sormia napsauttamalla: päätin oikaista hieman käyttämällä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa itse tehdyn kinuskin sijasta. 

Monissa ohjeissa nougatkerrokseen käytetään vaahtokarkki-fluffia, mutta minä halusin tehdä nougatin itse (löysin hyvän ohjeen täältä.) Nougatissa on hieman hunajaa, mikä tuo lisämakua perinteiseen Snickersiin. 

Huomasitteko reseptisivulla, että otin kerrankin muutamat välivaihekuvat? Kammoksun kameran tuomista kaaoksen keskelle keittiöön ja yleensä leivon pimeän aikaan (kuulostaapa salamyhkäiseltä), jolloin kuvausolosuhteet eivät ole parhaimmat, mutta välivaihekuvia kysellään aika ajoin. Koitan tsempata sen saralla!

Snickers-palat

Ainekset

Pohja
200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 40-50 %)
1/2 dl
maapähkinävoita (sokeroimatonta)
Nougat
1 kpl
kananmunan valkuaista
3 rkl
hunajaa
1 3/4 dl
sokeria (+ 1 tl)
1 rkl
vaaleaa siirappia
3 rkl
vettä
1 dl
suolapähkinöitä
0
öljyä (voiteluun)
Kinuski
200 g
kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä)
Päällinen
200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 40-50 %)
1/2 dl
maapähkinävoita (sokeroimatonta)
Muut ainesosat

Tee näin:

Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka (silikoninen on paras!) leivinpaperilla.

Valmista ensimmäinen kerros sulattamalla pilkottu suklaa ja maapähkinävoi varovaisesti mikrossa vai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Valmista seuraavaksi nougat. Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi, lisää 1 tl sokeria joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kuumenna hunaja mikrossa tai kattilassa kiehuvan kuumaksi, kaada ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Laita vaahto sivuun odottamaan.

Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna keskilämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää sitten lämpöä ja anna poreilla 5-7 minuutin ajan tai kunnes mittari näyttää 135 astetta.

Ota siirappi levyltä ja kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyttä, muutaman minuutin ajan. Kääntele lopuksi joukkoon maapähkinät.

Piirrä leivinpaperin toiselle puolelle vuoan kokoinen neliö, voitele leivinpaperi öljyllä. Levitä nougat neliön muotoiseksi leivinpaperille ja anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan. 

Kumoa nougat suklaakerroksen päälle, irrota leivinpaperi varovaisesti. 

Pehmennä kondensoitua maitoa lusikalla ja levitä sitten nougatkerroksen päälle tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata pintakerroksen pilkottu suklaa ja maapähkinävoi varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja levitä kinuskikerroksen päälle tasaisesti. Voit vetää suklaaseen pituus- ja korkeussuunnassa ristikkäisiä vetoja. 

Anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa vielä n. tunnin ajan. Leikkaa n. 24 palaan ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Sari: Kiitoksia paljon, kyllä nämä maistuivat mainiosti Snickersin ystävälle. : ))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *