Blogit
Lunni leipoo

Kookoshullun unelma: Kostea kookoskakku

Kookos on harmillisen syrjitty ainesosa, vaikka kookoksesta saakin vaikka mitä ihania raaka-aineita leivontaan. Itse olen kookoksen suuri ystävä ja käytän aktiivisesti kookoshiutaleita (mahtavia koristeluun ja rahkan lisukkeeksi), kookoskermaa (raakakakkuihin jees!), kookosmaitoa (ruoanlaittoon, leivontaan), kookosöljyä ja vielä kookosvettä (nesteytykseen).

Tämä ihana kakku voisi mahdollisesti käännyttää kookoksenvihaajan meidän kookoshullujen leiriin. Mehevä kakku tehdään kahdesta kuohkeasta vaahdosta, jotka yhdistetään lopuksi. Taikinassa on vain hentoinen maku kookosta kookosmaidon muodossa. Paistettu kakku pistellään täyteen haarukanreikiä ja päälle kaadetaan kondensoidusta maidosta ja kookosmaidosta tehty ihanan makea kookoskostuke. Pinnalle tulee vielä paksu kerros kookoshiutaleita, mutta kookoksenvihaajia kannattaa ehkä lähestyä raastetun valkosuklaan muodossa ja ujuttaa maistille kookosta pikku hiljaa, salakavalasti…

Kostea kookoskakku

Ainekset

2 kpl
munaa
50 g
voita
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja (120 g)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kookosmaitoa
1 dl
maitoa
1 1/2 dl
kondensoitua maitoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi, lisää keltuaiset ja vatkaa vielä n. minuutin ajan.

Lisää vaahdotetun voin joukkoon 1 dl kookosmaidosta, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe, kääntele lastalla sekaisin ja vatkaa n. 30 sekuntia.

Lisää vielä 1/2 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi kääntele valkuaisvaahto joukkoon varovaisesti.

Kaada taikina n. 20-senttiseen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut ja näyttää keskeltä kypsältä mutta vielä hieman kostealta.

Kakun ollessa uunissa yhdistä kondensoitu maito, 1/2 dl maitoa ja 1 dl kookosmaitoa.

Ota kakku uunista ja anna hetki tasaantua. Pistele sitten kakkuun haarukalla reilusti reikiä. Kaada kostuke kakun päälle ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia.

Viimeistele kakku kookoshiutaleilla. Nauti!

Kommentit (3)

  1. Mrs Suvi

    Olen aivan hulluna kaikkeen kookokseen tällä hetkellä! Tätä on pakko kokeilla 😀

  2. annamaria

    Suosittelen lämmöllä! 🙂

  3. Maku_Elina

    Oi nam! Tämä kuulostaa ihan täydelliseltä! Ja rakastan kaikkea missä on kookosta! =)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *