Lunni leipoo
Lunni leipoo

Kookoksinen poke-kakku

Olette varmasti jo kuulleet poke-kakuista, koska olen hieman myöhässä tämän leivontailmiön kanssa. Mutta jos ette ole törmänneet poke-kakkuihin ennen, kyse on kosteista ja yleensä kuorrutetuista kakuista, joihin tökitään (poke = tökkiä) reikiä. Reiät imevät sisäänsä päälle kaadetun kastikkeen tai kuorrutteen, jolloin kakusta tulee unelmanpehmeää ja -kosteaa.

Kehitin oman poke-kakkuohjeeni ja tein jo kauan himoitsemani kookoskakun. Kakkutaikina on jo itsessään kostea piimän, kookosmaidon ja ranskankerman takia, ja kakkuun tökittyihin koloihin valutetaan kookoskermasta ja kondensoidusta maidosta tehtyä makeaa kastiketta. Pinnalle tulee vielä kerros kermavaahtoa sekä kookoshiutaleita ja suklaarouhetta.

Pilli on hyvä väline tökkimiseen, samoin leivontalastan kahvapää!

Kakusta tuli aivan ihana, ja vaikket olisi kookoksen suurin ystävä, saatat ihastua tähän pehmeään unelmakakkuun. Kookoksen maku ei tässä kakussa ole liian läpitunkeva, joten eikun vaan kookoksen ystäväksi opettelemaan. Seuraavaksi voisin kehitellä suklaisen tai sitruunaisen poke-kakun…

Kurkkaa myös tämä Maku-lehdessäkin ollut resepti, luumuinen poke-kakku!

Kookoksinen poke-kakku

Ainekset
( 10 Annosta )

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
60 ml
kookosmaitoa
120 ml
piimää
1 1/2 dl
ranskankermaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai vanljasokeria)
1 kpl
munaa
50 g
voita (sulatettuna)
Kastike
60 ml
kookoskermaa (puoli tölkkiä)
1 dl
kondensoitua maitoa
Päälle
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
1/2 dl
kookoshiutaleita
80 g
suklaata rouhittuna
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä isommassa kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Pienemmässä kulhossa yhdistä kookosmaito, piimä, ranskankerma, muna ja vaniljatahna. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, sekoita nesteen joukkoon.

Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen, älä ylisekoita.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita, paista uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Sillä aikaa kun kakku on uunissa, yhdistä keskenään kondensoitu maito ja kookoskerma.

Kun kakku on vielä kuuma, töki siihen reikiä esimerkiksi pillillä. Kaada kastike tasaisesti kakun päälle ja anna kakun jäähtyä.

Vatkaa kermavaahto tomusokerin kanssa kuohkeaksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Viimeistele kookoshiutaleilla ja suklaarouheella. Poista kakku varovaisesti vuoasta ja leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.

Kommentit (6)

  1. Eija

    Hei, onko kondensoitu maito sitä jota ei ole vielä karamellisoitu? Ei siis tarvitse olla karamellisoitua?

    • annamaria

      Kyllä vaan, eli sitä keittämätöntä!

  2. Anna-Maaria

    Tämä oli aivan taivaallista! Kookos maistuu juuri sopivasti: maku on mieto mutta tunnistettava. Ihanan kostea kakku. Korvasin piimän maidolla ja se toimi ihan hyvin.

    • annamaria

      Onpa kiva kuulla että maistui! :*

  3. Clara

    Kuulostaa tosi herkulliselta, pitää tehdä tuota joskus😋

    • annamaria

      Kannattaa kokeilla, on helppo ohje!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *