Blogit
Lunni leipoo

Klassikkoherkku kinkkupiirakka gluteenittomana

Terkkuja viikonlopun ehtoopuolelta! Keittiössä on koko tämä viikko touhuttu paljon, mutta blogin puolella juttuja näkyy vasta myöhemmin. Paljon on kaikkea uutta esiteltävää keittiössä, ja kivoja pääsiäisreseptejä on tulossa. Tämän viikonlopun leivontasaaliina oli kaksi pellillistä gluteenitonta piirakkaa kavereiden 30-vuotisjuhliin, ja jaan nyt mitä mainioimman ja helpoimman kinkkupiirakan ohjeen. Piirakasta saa gluteenittoman lisäksi laktoosittoman helposti, kun muistaa käyttää laktoositonta voita, rahkaa, juustoa ja kermaa. Kuvassa yläpuolella on vieressä samalla ohjeella tehty feta-pinaattipiirakka, jossa on kinkun sijasta fetajuustoa ja pakastepinaattia täytteessä.

Klassikkoherkku kinkkupiirakka gluteenittomana

Ainekset

Pohja
4 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
250 g
maitorahkaa
250 g
voita
Täyte
360 g
palvikinkkua
2 kpl
munaa
3,3 dl
kuohukermaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
250 g
juustoraastetta (esim. Emmental)
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi ja rahka jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Puristele taikina kiinteäksi palloksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi. Nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja painele taikina koko vuoan kokoiseksi, reunoja möyten.

Valmista täyte vatkaamalla munat kerman kanssa rikki. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kaada neste pohjan päälle, ripottele päälle pilkottu kinkku ja juustoraaste.

Paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Tarjoile joko lämpöisenä tai kylmänä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *