Blogit
Lunni leipoo

Kirpeänmakeaa: Punaherukka-jogurttikakku

Ai että rakastan tätä vuodenaikaa, kun kaikkia marjoja on saatavilla sekä kaupoista että puskista. Valitettavan harvoin tulee leivottua punaherukoista tai mustaherukoista, mutta molemmat ovat aivan ihania raaka-aineita. Mustaherukka sopii mielestäni hyvin suklaan kaveriksi, kun taas kirpeä punaherukka kaipaa jotakin makeaa ja mehevää seurakseen. 

Tämä kakku on ihanan mehevä siksi, koska taikinassa on reilusti turkkilaista jogurttia tuomassa mehevyyttä. Taikina valmistuu samoin kuin esimerkiksi muffinitaikina – märät ja kuivat aineet vain nopeasti yhdistetään toisiinsa, ja joukkoon käännellään lopuksi myös valkosuklaarouhetta ja tietenkin myös punaherukoita.

Punaherukoiden kerääjille vinkki! Kannattaa kerätä myös kokonaisia terttuja (vai miksi niitä sanotaan…) ja pakastaa ne kokonaisina, niistä saat ihania koristeita leivonnaisille.

Punaherukka-jogurttikakku

Ainekset

55 g
voita
200 g
jogurttia (esim. kreikkalaista)
3 kpl
munaa
2 dl
sokeria
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
100 g
valkosuklaata (rouhittuna)
2 dl
punaherukoita (jäisinä tai tuoreina)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munat ja jogurtti ajoissa huoneenlämpöön. 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.

Yhdistä kulhossa munat, jogurtti, sokeri ja hieman jäähtynyt voisula, sekoita tasaiseksi.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Rouhi valkosuklaa karkeaksi.

Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla lisää punaherukat.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kakun keskusta näyttää kypsältä.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen paloiksi ja tarjoilet. Viimeistele tomusokerilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *