Blogit
Lunni leipoo

Keveä (mutta ei todellakaan kevyt) suklaajuustokakku

Taas seuraa ohjeita valmistujaisherkkuihin, varautukaa vaan sillä näitä tulee vielä varmaan syyskuussakin… En vaan viitsi jättää hyviä ohjeita julkaisematta, ja tämä suklaajuustokakku oli minun lempparini makeista tarjottavista. Kehittelin suklaisen juustokakun lähinnä vieraita ajatellen, koska kaikki suklaa tuntuu aina vetävän ihmisiä maagisesti puoleensa. 

Käytin pohjana vakkarijuustokakkureseptiäni, jota voi ilmeisesti muunnella aivan loputtomiin: yhdelläkään makuyhdistelmällä tai muunnoksella en ole saanut täytemassaa pilalle. Tämä suklaajuustokakku on supersuklainen, sillä pohjassa on Domino-keksejä ja täytteessä sekä tummaa suklaata että Nutellaa antamassa makeutta ja hieman pähkinäistä makua. Kakku on siitä todella jännä tapaus, että se on rakenteeltaan unelmankeveää ja ilmavaa, mutta täyte on niin tuhtia ja rasvaista, että mistään kevyestä herkusta ei ole kyse.

Täyteläinen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
Dominokeksejä
70 g
voita
Täyte
200 g
tummaa suklaata (n. 60-70 %)
1/2 dl
Nutellaa
400 g
tuorejuustoa
300 g
ranskankermaa
1 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa
7 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
maitoa
Lisäksi
0
kaakaojauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, sekoita siihen Nutella ja laita sivuun jäähtymään. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Kääntele hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.

Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristele ennen tarjoamista kaakaojauheella.

Kommentit (5)

  1. Suski

    Onko sulla joku kikka millä saat juustokakun reunat pysymään siistinä kun otat irtovuoan irti?

  2. Reetta

    Tätä on kyllä pakko kokeilla! Kokeilin juuri viikko sitten sinun blogisi ohjeella Nutella-juustokakkua ja se oli ihan taivaallista! Tarjosin vadelmien kanssa, ne sopi tosi hyvin 🙂 Mutta paljonko tuota maitoa siis kuuluu tässä ohjeessa laittaa, kun ohjeessa lukee 1/2 0?

    Sitten ajattelin kysyä, että minkä kokoiseen kakkuvuokaan kaikki ohjeet on yleensä mitoitettu? Kun olen ostamassa irtopohjavuokaa ja mietin mikä koko olisi paras. Ihanteellisin koko olisi sellainen, että ohjeen voisi aina puolittaa, niin ei tulisi aina niin isoa kakkua 😀 Mutta liekkö niin pientä vuokaa sitten olemassakaan?

  3. annamaria

    Nam, vadelmat Nutella-juustokakun kanssa kuulostavat aivan ihanilta. <3 Kiva että olet innostunut kokeilemaan!

    Nämä viime aikoina julkaisemani ohjeet on mitoitettu tosi isoille, 26-senttisille vuoille, mutta joku 22-24-senttinen on aika tavallisen kokoinen. : ) Jos ostat 15-senttisen vuoan, siihen voi monet ohjeet puolittaa. Itselläni on myös 15-senttinen vuoka jos haluan tehdä pienemmän satsin!

  4. annamaria

    Juuri julkaisin postauksen juustokakun reunoista, kiitos sulle kun muistutit mua vihdoin kirjoittamaan aiheesta. 🙂

  5. Suski

    Kiitos postauksesta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *