Blogit
Lunni leipoo

Keväiset strösselicookiet

Ihanaa, nyt on virallisesti kevät, koska eilen vietettiin kevätpäiväntasausta. Auringonvaloa (kuvausvaloa) alkaa olla enemmän, ja myöskin leivonnaiset alkavat olla keväisempiä ja raikkaan värisiä. Viime perjantaina oli St. Patrickin päivä, jota halusin pienimuotoisesti juhlistaa tekemällä jättimäisiä, sitkeitä cookieita, jonne laitoin vihreitä strösseleitä. Näitä voi tehdä minkä värisillä strösseleillä tahansa ja strösseleitä saa laittaa jopa reilumminkin. Varo paistamasta näitä keksejä liian kypsiksi ja muista jättää paljon kohoamisvaraa. 

Palataan ensi kerran jollakin oikein keväisellä ja raikkaalla ohjeella!

Keväiset strösselicookiet

Ainekset

110 g
voita
2 dl
tomusokeria
1 kpl
munaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
ruokasoodaa
1/2 dl
strösseleitä
Lisäksi
0
strösseleitä (pinnalle)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljatahna joukkoon.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon, kääntele kunnes jäljellä on enää vähän jauhoviiruja. Sekoituksen loppuvaiheilla lisää strösselit.

Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Ota jäähtynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta n. 1/2 dl:n kokoisia nokareita, älä litistä. Jätä reilusti leviämisvaraa.

Ennen paistoa painele keksien päälle vielä strösseleitä.

Paista keksejä uunissa n. 12-15 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoilta hieman väriä mutta ovat vielä vaaleita keskeltä. Anna jäähtyä ritilällä.

Säilytä jäähtyneitä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *