Blogit
Lunni leipoo

Keväiset sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

En ymmärrä, miten tällainen vanha ohje on jäänyt joskus julkaisematta! Nämä kuppikakut nimittäin ovat melkein kuin minun leivontatyylini ruumiillistuma: rakastan sitruunaisia, helppoja leivonnaisia joissa on jokin pieni juju, tässä tapauksessa söpöt unikonsiemenet. Olen aikaisemmin tehnyt myös mm. lemon curdilla täytettyjä sitruunaisia unikonsiemenkeksejä, joita voisin kuvitella tekeväni vaikka loppukeväästä häämöttäviin valmistujaisjuhliini.

Tämä ohje sopii jaettavaksi mielestäni juuri nyt, kun olemme saaneet nauttia parista todella aurinkoisesta päivästä. Mikään ei ole yhtä ihana ääni keväisin kuin sulavan lumen solina, ja parina päivänä jopa aurinkolasit olisivat olleet tarpeen. Tunnelmoidaan yhdessä saapuvaa kevättä vaikka näiden keväisten kuppikakkujen avulla! 

Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

Ainekset

Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
125 g
voita
1 3/4 dl
sokeria
1/2 kpl
sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl
unikonsiemeniä
1,2 dl
maitoa (120 ml)
2 kpl
munaa
Kuorrutus
115 g
voita
3 dl
tomusokeria
85 g
valkosuklaata
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
0,3 dl
täysmaitoa (30 ml)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa riko munat, sekoita maito joukkoon.

Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen nestettä ja jauhoseosta samalla sekoittaen. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja unikonsiemenet sekoituksen loppuvaiheessa.

Jaa taikina paperivuoilla vuorattuun 12-koloiseen muffinivuokaan, täytä vuoat vain 2/3 täyteen. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hieman.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetken aikaa, kunnes se muuttuu vaaleammaksi. Lisää tomusokeri ja sulatettu valkosuklaa joukkoon, vaahdota kuohkeaksi.

Lisää lopuksi sitruunan kuori ja maito, sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle ja koristele pensasmustikoilla. 

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Pipsa: Nimenomaan englantilaishenkisessä leivonnassa törmää usein sitruunan ja unikonsiementen yhdistelmään, myöskin lime käy sitruunan tilalla! : )

    Nyt tulee jotain käsittämätöntä loskaa taivaalta, juuri kun ehti ostaa kevättakin ja uudet arskat!

  2. Siru

    Kiitos ohjeesta! Tein näitä tytön syntymäpäiväjuhlille, ja tosi hyvältä maistuu tuoreena myös ilman kuorrutusta. Ajattelin pakastaa nuo ensi viikon juhlia varten. Toivottavasti toimivat pakastettunakin..

  3. annamaria

    Siru: Voi ole hyvä! Kiva kuulla jos ohje on ollut toimiva. : ) Varmasti juuri ilman kuorrutusta voi pakastaa, muffinit kestävät pakastamisen aika hyvin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *