Blogit
Lunni leipoo

Keväiset sitruuna-mustikkaruudut

Varma merkki kevään (ja pääsiäisen) tulosta on sitruuna leivonnaisissa! Olen niin järkyttävä sitruunahullu eikä leivonnainen voi mielestäni olla liian sitruunainen tai kirpeä. Suunnitteilla on kehitellä joku megasitruunakakku, jossa on sitruunaa kaikissa mahdollisissa olomuodoissa. Sillä aikaa saatte tyytyä vähän vähemmän sitruunaiseen versioon, jossa on pensasmustikkaa vähän koristeenomaisena mukana.

Lisäsin taikinaan vähän rahkaa ja leivoksista tuli tosi meheviä! Meinasin ensin lisätä joukkoon valkosuklaatakin mutta välillä vähempi on parempi!

Sitruuna-mustikkaruudut

Ainekset

175 g
voita
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
1 rkl
sitruunan mehua
2 kpl
sitruunan raastettu kuori
125 g
maitorahkaa (sitruunan makuista)
2 kpl
munaa
300 g
vehnäjauhoja (n. 4 1/2 dl)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
100 g
pensasmustikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota voi sokereiden kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan).
Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Pese sitruunat ja kuivaa, raasta kuori vaahdon joukkoon ja purista sitruunan mehu, sekoita. Kääntele joukkoon rahka.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita jauhot vaahdon joukkoon, lisää pensasmustikat sekoituksen loppuvaiheilla. Lopeta sekoittaminen juuri kun ainekset ovat yhdistyneet.
Vuoraa n. 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Valmis leivos on kohonnut mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Kommentit (6)

  1. Erja

    Minäkin kokeilin, mutta ei mennyt ihan nappiin – vaikka vuokani oli 20 x 25 cm, niin lopputulos oli kyllä suoraan sanottuna ihan raaka, ei mehevä. En tiedä, mikä meni pieleen, mutta minustakin taikinan määrä tuohonkin vuokaan oli vähintäänkin reilu. Siksi pidensin paistoaikaa 10 minuuttia, mutta se ei riittänyt. Eka palat maisteltiin ja sitten – takaisin uuniin. Maku oli hyvä, mutta rakenne, vuoan koko ja paistoaika jäi arveluttamaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *