Blogit
Lunni leipoo

Kaivattuja uutuuksia Dr. Oetkerilta

Viimeksi muutama viikko sitten etsiskelin kaupan leivontaosastolta suklaahippuja, kun olin aikeissa leipoa suklaahippukeksejä. Olen ostanut suklaahippuja aikaisemmin amerikkalaisia herkkuja myyvästä Behnford’s-kaupasta, mutta muualta Suomesta niitä ei ole aikaisemmin saanut. Pisaran muotoiset ja tasalaatuiset suklaahiput ovat äärimmäisen käteviä keksien ja muffinien leivonnassa, koska lopputuloksesta tulee paljon nätimpi je leivontaan tarkoitetut hiput säilyttävät muotonsa paiston aikana paremmin kuin tavallinen, itse ruohittu suklaa.

style=”text-align: left;”>

Olinkin enemmän kuin ilahtunut, kun kuulin että Dr. Oetker tuo markkinoille erilaisia leivontaan tarjoitettuja suklaahippuja. Sain kotiini paketillisen uutuustuotteita, joita on tänä syksynä varsinainen liuta! Sain valkosuklaisia, maitosuklaisia ja tummia suklaahippuja, fudge chunks -toffeepaloja sekä geelivärejä, ja erityisesti suklaahiput ja toffeepalat ovat kaivattu lisä suomalaiseen leivontatuotevalikoimaan. 

Huomasin kaupassa käydessäni, että meidänkin lähikaupassa myytiin ainakin valkosuklaa- ja maitosuklaahippuja n. 2 euron hintaan. Tavallinen suklaa on tietenkin edullisempaa kilohinnaltaan, mutta itse aion ainakin jatkossa käyttää suklaahippuja erityisesti cookieiden ja muffineiden leivonnassa, kun haluan tasaisen ja huolitellun näköisen lopputuloksen. Toffeepalat taas näyttäisivät upeilta esimerkiksi kakkujen ja leivosten pinnalla koristeinakin!

Saas nähdä, innostunko kokeilemaan geelivärejäkin pian! Niillä voi värjätä esimerkiksi sokerimassaa, marsipaania tai marenkia. Ajattelin jouluna tehdä piparminttumarenkeja, joten niiden värjäämiseen punainen geeliväri sopii mainosti. Geeliväri, toisin kuin nestemäinen elintarvikeväri, ei tee massasta löysempää, joten sitä voi käyttää myös esimerkiksi herkkinä tunnettujen macaron-leivosten taikinaan.

Pysykää kuulolla: loppuviikosta ajattelin julkaista yhden ohjeen, jossa olen käyttänyt suklaa- ja toffeehippuja!

Tuotteet on saatu lahjaksi blogin kautta.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    hhanna: Kiitos vinkistä! Itseltä on mennyt ihan ohi, vaikka usein Punnitse & Säästässä käynkin. : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *