Blogit
Lunni leipoo

Kahden mustikan puuro

Olen blogihistoriani aikana julkaissut aika monta puuro-ohjetta, jos näitä nyt ohjeiksi voi sanoa. Olen niin puurohullu, että voisin syödä puuroa muutenkin kuin joka aamu aamupalalla. Itse asiassa minun on myönnettävä, että koska olen välillä vähän laiska ruoanlaittaja ja kaupassakävijä, saatan joskus vaikka myöhään kotiin tullessani tehdä puuroa pahimman nälän karkoittajaksi. 

Aamuisin tykkään syödä puuroni kuitenkin makeana, raikkaana ja silti täyttävänä. Aamiaisella tulisi syödä reilusti, jotta jaksaa lounaaseen asti ja nälkä pysyy kohtuullisena koko päivän. Minulle ei todellakaan riittäisi aamupalaksi leivänpala ja kuppi kahvia, vaan yleensä syön reilun ja täyttävän puuron lisukkeineen ja vielä lisäksi jotakin muuta.

Vaikka rakastan puuroa, välillä kaipaan siihenkin vaihtelua ja uusia yhdistelmiä. Toissa aamuna muistin kaappiini unohtuneen mustikkajauhepurkin ja keitin kardemummalla, mustikkajauheella ja pensasmustikoilla tuunatun puuron. Mustikoita tässä on tuplana tai melkein tripalana: mustikkajauheena, keitettyinä pensasmustikoina ja lisäksi tuoreina pensasmustikoina puuron päällä. Edelleen vannon puuron keittämisessä mantelimaidon nimeen: makeuttamattomasta mantelimaidosta tulee maailman samettisin kaurapuuro!

Kahden mustikan puuro

Ainekset

3 dl
mantelimaitoa (makeuttamatonta)
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
vaahterasiirappia
1/4 tl
suolaa
2 rkl
pensasmustikoita
1/4 tl
kardemummaa
2 tl
mustikkajauhetta
Lisäksi
1/2 dl
raejuustoa
0
pensasmustikoita
2 rkl
saksanpähkinöitä
1 tl
vaahterasiirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan mantelimaito, kiehauta. Lisää vaahterasiirappi, suola, kardemumma, mustikat, kaurahiutaleet ja mustikkajauhe. 

Anna poreilla hiljalleen n. 10 minuutin ajan tai kunnes puurossa ei ole enää paljoa ylimääräistä nestettä ja mustikat ovat pehmenneet.

Viimeistele puuroannos tuoreilla marjoilla, pähkinärouheella, raejuustolla ja vaahterasiirapilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *