Blogit
Lunni leipoo

Juustokakku ilman liivatetta

Tein kerran juhannukseksi ison juustokakun, johon en halunnut liivatetta a) ajanpuutteen b) kasvissyöjäystävieni takia, ja Nigellalla oli ohje tähänkin hätään. Itse vähän jännitin, että miten kakku pysyy kasassa, mutta kyllä tuorejuusto ja kerma tekevät tehtävänsä. Tämä ei ole sellaista hyllyvän kovaa liivatekakkua, josta voi leikata geometrisen tarkkoja paloja, vaan ennemminkin samettisen pehmeää.

Juustokakku ilman liivatetta

Ainekset

Pohja
125 g
digestivekeksejä
75 g
voita
Täyte
300 g
tuorejuustoa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2,5 dl
kuohukermaa
Päälle
0,5 l
mansikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa keksit, sulata voi, sekoita keskenään. Painele 20–25-senttisen vuoan pohjalle, laita kylmään odottamaan.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen tarkasti mutta varovaisesti.
Kun seos on tasaista, kaada se vuokaan. Anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli, koristele ennen tarjoamista tuoreilla marjoilla.

Kommentit (5)

  1. Vierailija

    Hei! Osaatko sanoa, onnistuukohan tämä mikäli korvaa tuorejuuston (ainakin osittain) mascarponella? 🙂

  2. annamaria

    Vierailija: Heippa! Uskaltaisin ehdottomasti kokeilla korvata, mascarpone on kuitenkin niin jämäkkää. 🙂

  3. Vierailija

    Jos ei voi liivatetta käyttää, niin miksi sitten voi käyttää tuorejuustoa, voita ja kermaa….samasta lehmästähän ne kaikki on?

  4. annamaria

    Jotkut eivät tykkää käyttää liivatetta muuten vaan: se voi olla hankalaa tai epämiellyttävää muistakin kuin eettisistä syistä. Liivate on muuten sianlihasta, moni juo maitoa muttei syö lihaa.

  5. Vierailija

    Juuston, voin ja kerman tuotanto eivät edellytä eläimen teurastamista, toisin kuin liivatteen tekeminen (valmistetaan yleensä sian nahasta tai sian tai naudan luuytimistä, suolista ja jänteistä).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *