Blogit
Lunni leipoo

Juustokakku Fazerinasta

Siitä lähtien, kun Fazerin uudet Fazerina Bitesit tulivat kauppaan, olen ollut ihan myyty ja halunnut kehitellä jonkinlaisen leivoksen Fazerinasta. Ensin mielessä olivat appelsiinisuklaiset tryffelibrowniet, mutta sinällään jo raskaan makuinen Fazerina sopisi johonkin kevempään leivonnaiseen. Keveällä tarkoitan koostumusta, en kalorimäärää…

Kehittelin Fazerina-juustokakun, jonka appelsiinin makua korostin käyttämällä luotto-Philadelphian lisäksi appelsiininmakuista tuorejuustoa. Voit toki myös luottaa appelsiininkuoreen – 2 tl appelsiininkuorta taikinaan tuo varmasti riittävästi appelsiinin makua. Fazerina-juustokakku on superhelppo valmistaa, ja vaikeinta on varmasti yrittää olla syömättä Fazerina-paloja.

Kuka muu on rakastunut Fazerina Biteseihin? <3 

Fazerina-juustokakku

Ainekset

Pohja
175 g
Dominokeksejä (1 pötkö)
70 g
voita
Täyte
100 g
Fazerinaa (suklaalevynä/patukoina)
4 kpl
liivatelehteä
200 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g
appelsiinituorejuustoa
200 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
3 rkl
maitoa
Koristeluun
0
Fazerinaa
0
tummaa suklaata rouhittuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata Fazerina-palat vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään hieman.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Kääntele hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.

Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoamista Fazerina-paloilla ja suklaarouheella.

Edit: Kommenteissa joillakin on ollut ongelmia Fazerina Bitesien sulattamisen kanssa. Ne sulavat tasaiseksi, kun käyttää mikrossa matalaa tehoa ja sekoittelee välillä. Bitesien sijasta voi käyttää aivan yhtä hyvin myös Fazerina-suklaata!

Kommentit (13)

  1. Vierailija

    Voiko kuohukerman sijaan käyttää vispikermaa?

  2. H

    Voiko liivatelehtiä korvata jotenkin? En haluaisi niitä käyttää…. Resepti kuulostaa muuten todella herkulliselta!

  3. Mirva

    Itse laitoin pussillisen biteseja vesihauteeseen ja sekaan vähän kermaa niin sain sopivan koostumuksen. Jossakin vaiheessa ilmeisesti appelsiinimehu erottui massasta, mutta riittävän kovaa sekoittamalla tuli tasaista.

    Omaan makuuni tästä tuli hieman mautonta, joten lisäsin vielä muutaman ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta sekä vähän brandya. Noiden muutosten jälkeen oli oikein hyvää 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *