Blogit
Lunni leipoo

Joululahjaidea raakaleivonnasta innostuneelle

Yksi päivä sain yhteydenoton Hannamari Rahkoselta, joka on juuri julkaissut Raakaleivonnan ABC -kirjan. Sain e-kirjan itselleni luettavaksi ja uppouduin selailemaan kirjaa pitkäksi toviksi. Kirjan nimen mukaisesti Hannamari kirjoittaa raakaleivonnan perusteista, raaka-aineista ja välineistä juurta jaksaen, joten raakaleivontaa itsekin vähemmän harrastaneena täytyy perehtyä näihin raakaleivonnan kulmakiviin tarkemmin.

Kirja on aivan uskomattoman kauniisti kuvitettu, ja tosi monen leivonnaisen kohdalla tulin oikein miettineeksi, että onko kyse todellakin raakaleivonnaisesta. Monesti raakaleivonnaiset tuppaavat näyttämään vähän samoilta, mutta näitä kuvia selaillessa täytyi oikein hieraista silmiä pariin otteeseen ja pyyhkiä kuolaa suupielistä. 

Itse ajattelin jouluksi leipoa probioottista karpalokakkua, jonka aineslistakin vaikutti melko tutulta ja simppeliltä. Kirjassa on muitakin jouluun sopivia leivonnaisia, kuten piparminttubrowniet, puolukka-piparijäädykekakku ja piparkakkutryffelit.

Jos mietit joululahjaa raakaleivonnasta innostuneelle ystävälle (tai itsellesi!), käy ihmeessä lataamassa Raakaleivonnan ABC -e-kirja täältä. Kätevä e-kirja on myös luontoystävällinen lahjavaihtoehto, jouluna kun krääsää tulee muutenkin hankittua liikaa. 

Voiko tämä ollakaan raakakakku?! (Kuvat: Raakaleivonnan ABC)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *