Blogit
Lunni leipoo

Jotakin erilaista laskiaiseen: suklaiset laskiaispullat

Olen jo kauan halunnut kokeilla suklaanmakuisten pullien tekemistä, vaikka vannonkin henkeen ja vereen tavallisen, kardemummaisen pullan puolesta. Näin hetki sitten Linda Lomelinon tekemiä suklaisia laskiaispullia (semlor) ja päätin yhdistää suklaapullakokeilun laskiaiseen. Laskiaisena mielestäni täydellinen pulla on lämmin, mehevä ja hyvin paistettu – ja oman pullani haluan mieluiten mantelimassalla ja reilulla kermavaahdolla.

Suklainen pullataikina käyttäytyi hieman eri tavalla kuin tavallinen pullataikina, tai sitten erilainen ulkonäkö vain hämäsi leipuria. Taikina tuntui jotenkin kimmoisammalta ja helpommin vaivautuvalta. Lopputulos oli suklainen mutta silti aivan selvästi pullamainen, jännä! Pullan täytteeksi tuli laskiaisen kunniaksi mantelimassaa ja kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa. Vaikka perinteinen laskiaispulla on mitä ihanin herkku, välillä on kiva kokeilla jotakin uuttakin.

Suklaiset laskiaispullat

Ainekset

25 g
tuorehiivaa
75 g
voita
2 1/2 dl
maitoa
3 rkl
sokeria
6 1/2 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
Mantelitäyte
400 g
mantelimassaa
loraus 0
maitoa
Kermatäyte
3 dl
kuohukermaa
2 tl
tomusokeria
1 tl
kaakaojauhetta
Koristeluun
0
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Murusta hiiva suureen kulhoon.

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. 

Lisää sokeri, noin puolet vehnäjauhoista ja kaakaojauhe, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.

Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa n. 12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota n. 45-60 minuuttia.

Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia n. 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa pullista hatut pois, ota sisälmystä hieman talteen. Sekoita pullan sisälmys mantelimassan ja maitotilkan kanssa tasaiseksi.

Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe.

Levitä pullan päälle mantelimassaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Emma: Voi kiitos! Ehdottomasti järjestät, ensi laskiaiseen odottaminen ei ole edes mikään vaihtoehto. 😉

  2. annamaria

    Sari: Voi kiitos! Hauska kuulla että vastaavia on sielläkin tehty. : )

  3. annamaria

    Satu: Ihana kuulla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *