Blogit
Lunni leipoo

Jäätelökeksejä Puffetin ystäville

Helteet tulivat ja menivät, mutta jäätelöstä voi silti nauttia huoletta pienellä sateellakin. Syön yleensä aika vähän jäätelöä kesän aikana, koska leivon muuta hyvää niin paljon, mutta kerran olen ostanut jäätelöä kojusta ja pari kertaa kaupasta. Kaupan jäätelöistä valitsen melkein aina Puffetin, joka on kestosuosikkini. Myös Kolmen kaverin jäätelöt ovat tosi hyviä, mutta purkkijäätelöitä nyt tulee syötyä ympäri vuoden.

Yhdistin kaksi herkullista jätskiä: Puffetin ja Kolmen kaverin valkosuklaa-vadelmajäätelön. Tein itse jätskille suklaakeksit, joiden väliin leikkasin keksimuotilla jäätelöä. Siisteimmän näköisen lopputuloksen saa, kun pehmentää jäätelöä hieman, levittää sen pienempään rasiaan ja leikkaa keksimuotilla pakkasessa hieman kovettuneesta jätskistä sopivan kokoisia paloja. Näiden syöminen tosin ei ole ihan yhtä sotkutonta kuin tekeminen!

Jäätelökeksit

Ainekset

Keksit
2 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta (+ hieman jauhottamiseen)
85 g
voita
3/4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
300 dl
kermajäätelöä
Muut ainesosat

Tee näin:

Levitä hieman pehmennyttä lempijäätelöäsi n. 15×15-senttisen astian pohjalle tasaisesti, laita pakastimeen odottamaan.

Valmista keksit.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe.

Toisessa kulhossa vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita kuohkeaksi.

Lisää jauhot joukkoon ja sekoita koneella tasaiseksi. Kääräise tuorekelmuun, litistä ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.

Kauli kaakaojauheella jauhotetulla alustalla parin millin paksuiseksi, leikkaa keksimuotilla sopivan kokoisia keksejä (n. 10-senttinen muotti).

Pistele puutikulla reikiä pintaan ja paista uunissa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäätelöstä samalla (tai hieman pienemmällä) muotilla paloja, aseta keksien väliin. Tarjoile heti.

 

Kommentit (1)

  1. Pirkko Nieminen

    300 desilitraako

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *