Blogit
Lunni leipoo

Ihastuttavat ruusuvanukkaat

Tänä vuonna haluan kokeilla paljon uusia juttuja leivonnan saralla. Vaikka korvapuustit, juustokakut ja cookiet ovatkin kestosuosikkejani, hauskinta on tehdä jotakin mitä ei ole ennen kokeillut. Minulla on kauan ollut kaapissa ruusuvettä leivontaa varten, mutta olen käyttänyt sitä vain pari kertaa ruoanlaittoon. Jos oikein muistan, olen käyttänyt ruusuvettä viimeksi vuoden 2015 juhannuksen britatorttuun

Ruusu on aivan ihastuttava luonnollinen aromi, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Parhaiten ruusun maku sopii mielestäni kerman joukkoon, joten tein viikonlopun jälkkäriksi uunivanukkaat jotka on maustettu ruusuvedellä. Helpot kerma-munapohjaiset vanukkaat voi vielä värjätä vaaleanpunaisiksi (ruusuvesi on kirkasta) ja koristella granaattiomenan siemenillä ihan vaan siksi, että se näyttää söpömmältä. Vanukkaat olivat minun makuuni juuri eivätkä melkein!

Ruusuvanukkaat

Ainekset

3/4 dl
kevytmaitoa
1 3/4 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunan keltuaista
2 rkl
sokeria
2 tl
ruusuvettä
0
Punaista elintarvikeväriä
0
granaattiomenan siemeniä (koristeluun)
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Mittaa maito ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja ota pois levyltä, lisää ruusuvesi. Anna hieman jäähtyä.

Sekoita vispilällä kulhossa keltuaiset ja sokeri, kaada joukkoon lämmin kerma ohuena nauhana samalla vatkaten. Varo lisäämästä kaikkea kermaa kerralla, jotteivat munat kypsy.

Aseta neljä laakeaa kulhoa (halkaisija n. 10 cm) uunivuokaan, täytä kulhot kermaseoksella. Kaada kiehuvaa vettä uunivuokaan niin, että vesi ulottuu noin puoleen väliin kulhoja.

Paista uunissa n. 20-30 minuuttia.

Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja tarjoile kylmänä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *