Lunni leipoo
Lunni leipoo

Herkkuvinkkejä Pariisiin?

Ihanaa, lennot Pariisiin ostettu! En ole ikinä käynyt tuolla leivonnaisten ja herkuttelun mekassa, mutta heinäkuussa olisi tarkoitus viettää viikonloppu jossakin päin Pariisia. Noin lyhyen loman aikana prioriteettilistan korkeimmilla sijoilla ovat vain muutamat must see -nähtävyydet – ja tietty syöminen ja juominen.

Kuvat täältä ja täältä.

Laduréella pitää tietysti käydä (ja lähteä ulos paperikassit täynnä macaron-leivoksia), mutta muuta minulle ei tule mieleen Pariisista. Erityisen kiva olisi välttää pahimmat turistimestat ja löytää aitoja helmiä: kahviloita, aamiaispaikkoja, bistroja, tunnelmallisia paikallisten suosimia ravintoloita… Laittakaapa kaikki parhaat Pariisi-vinkkinne pöytään, ja teette minut tosi iloiseksi! Ihan pelkäksi syömiseksi ja leivosten metsästämiseksi viikonloppu ei voi kuitenkaan mennä, sillä reissaan poikaystäväni kanssa. Hän kuvailee macaron-leivoksia ”niiksi hampurilaisen näköisiksi”.

Pyymäen Oma -kahvilan macaronit toimivat suomalaisena korvikkeena, kun Laduréen herkkuja ei ole saatavilla.

Kommentit (13)

  1. Papuu

    La Grande Épicerie, Berthillonin jäätelöt, intialainen Samsara, Les Patissieres des Reves, boulangerieiden omat croissantit (älä osta kaupan tai ketjukahviloiden crodeja, tai maistuu samalta pahvilta kuin Suomessa!), TORIT ja markkinat….
    En malta odottaa Pariisiraporttejasi, ihan ykköslempparikaupunkini, ja siellä on tullut vietettyä aika reilusti aikaa! ♡

  2. LauraS

    Pierre Hermé http://www.pierreherme.com/ osaa macaronien ja muiden leivosten tekemisen paremmin kuin kukaan! Lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä La Maison du Chocolat -suklaapuodissa (6 arr ainakin löytyy). http://www.lamaisonduchocolat.com/en/#/home

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *