Lunni leipoo
Lunni leipoo

Herkkuvinkkejä Pariisiin?

Ihanaa, lennot Pariisiin ostettu! En ole ikinä käynyt tuolla leivonnaisten ja herkuttelun mekassa, mutta heinäkuussa olisi tarkoitus viettää viikonloppu jossakin päin Pariisia. Noin lyhyen loman aikana prioriteettilistan korkeimmilla sijoilla ovat vain muutamat must see -nähtävyydet – ja tietty syöminen ja juominen.

Kuvat täältä ja täältä.

Laduréella pitää tietysti käydä (ja lähteä ulos paperikassit täynnä macaron-leivoksia), mutta muuta minulle ei tule mieleen Pariisista. Erityisen kiva olisi välttää pahimmat turistimestat ja löytää aitoja helmiä: kahviloita, aamiaispaikkoja, bistroja, tunnelmallisia paikallisten suosimia ravintoloita… Laittakaapa kaikki parhaat Pariisi-vinkkinne pöytään, ja teette minut tosi iloiseksi! Ihan pelkäksi syömiseksi ja leivosten metsästämiseksi viikonloppu ei voi kuitenkaan mennä, sillä reissaan poikaystäväni kanssa. Hän kuvailee macaron-leivoksia ”niiksi hampurilaisen näköisiksi”.

Pyymäen Oma -kahvilan macaronit toimivat suomalaisena korvikkeena, kun Laduréen herkkuja ei ole saatavilla.

Kommentit (13)

 1. Leipuri

  Meinasin otsikon perusteella jo suositella Ladureeta, mutta se olikin jo onneksi sun listalla 🙂 Pariisista ei tule mieleen mitään tiettyä, mutta turistikujilla syöminen on ehdoton nou nou. Jos tykkää sushista, Planet Sushi on kiva ranskalainen pikasushipaikkaketju, jossa on monenlaista sushia. Lisäksi Pariisistakin löytty Chocolaterie Larnicol niminen ketju, josta voi ostaa herkullisia bretagnelaisia Kouing amann leivoksia. http://www.chocolaterielarnicol.fr/15-kouignettes

  Kivaa reissua!

  1. annamaria

   Voi kiitos Leipuri! :* Tuo leipomo kuulostaa aivan ihanalta!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *